Három pavilont is szétvert, de nem úszta meg

Bíróság elé áll, mert tört, zúzott és lopott
Bíróság elé áll, mert tört, zúzott és lopott - © Fotó: police.hu
Debrecen – A rendőrök gyorsított eljárásban fejezték be a nyomozást az ellen a férfi ellen, aki az egyik debreceni áruházban több üzlet pultját is betörte. A gyanúsított az egyik helyről mobiltelefonokhoz való tartozékokat tulajdonított el.

A nyomozás adatai szerint 2014. május 5-én 0 óra 28 perckor az egyik debreceni üzlet biztonsági őre telefonon tett bejelentést a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletére, mert egy férfi az áruház területén található több bolt pavilonját megrongálta. A bejelentő a helyszínre érkező járőröknek elmondta, hogy a tettes egy székkel, valamint egy fémkukával három üzlet pavilonját betörte és az egyik mobiltelefonokat árusító pavilonból ellopott különböző tartozékokat, amelyeket a ruházatába rejtett, majd az áruházból megpróbált távozni.

Fotó: police.hu Fotó: police.hu ©

A tolvaj azon a kijáraton akart kiszaladni a boltból, amelyet üzemen kívül helyeztek, így a rendőrök kiérkezéséig a biztonságiak vissza tudták tartani a férfit. Az egyenruhások a nyírábrányi lakost elfogták, valamint a helyszínen adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek. A rendőrök a 24 éves garázdát előállították a rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták. B. Norbert elismerte a bűncselekmény elkövetését.

Fotó: police.hu Fotó: police.hu ©

A Debreceni Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a terhelttel szemben lopás vétség, garázdaság vétség és rongálás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást 2014. május 30-án befejezte és a keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –