Három országban a három sportágat egyesítő legjobbak

Tata után Dél-Afrikában, Tunéziában és Spanyolországban készülnek a legjobb triatlonosok.

Január első hetében Lehmann Tibor szövetségi kapitány vezetésével a tatai edzőtáborban kezdte meg az idei felkészülést a magyar triatlon válogatott, melynek tagjai pénteken írták alá szerződésüket az országos szövetség képviselőjével, dr. Márkus Gábor alelnökkel, a TVK-Mali TK elnökével.

A válogatott sportolókkal megkötött szerződés két legfontosabb részét a felkészülési és az olimpiai kvalifikációs stratégia jelenti – tudtuk meg Lehmann Tibortól, aki a TVK-Mali Triatlon Klub vezetőedzői teendőit is ellátja. – A keret tagjai számára valamennyi szövetségi edzőtábor kötelező, csakúgy, mint az összes pályateszt és orvosi vizsgálat. A versenyzési terveket velem kell egyeztetniük a sportolóknak, akik az elfogadást követően nem térhetnek el az előirányzott viadaloktól.

Három a keret

A versenyzőket tavalyi eredményeik alapján három, differenciáltan támogatott keretbe sorolták. Az A-kerethez szükséges teljesítményt a világranglista 48. helyén zárt Kuttor Csaba (Team Miskolc SE) érte el. A B-keretben a világversenyeken, illetve vk-pontversenyben meghatározott helyezést abszolváló sportolók, Szabó Zita (Debreceni SC), Walkó Andrea (TVK-Mali TK), Lipták Tamás (DSC), Pocsai Balázs (DSC) és Török Dániel (TVK-Mali TK) kaptak helyet. A C-keret gyakorlatilag a legjobb U23-as sportolókat – Koch Renáta (Mogyi SE), Kovács Zsófia (GYÖTRI Klub), Fecskovics Attila (DSC), Balogh Lőrinc (TVK-Mali TK) -  jelenti.

Külföldön készülnek

Január 15-től három versenyzőnket, Balogh Lőrincet, Gályász Dánielt és Török Dánielt négy hétre vendégül látja dél-afrikai testvérklubunk, ami nagyon komoly lehetőséget jelent számukra – fogalmazott Lehmann Tibor. – Egyesületünk idei melegégövi edzőtáborának helyszíne január 27-től két héten át Tunézia lesz. Walkó Andreához, Benőcs Zoltánhoz, Csőke Balázshoz és Török Alfrédhoz Miskolcról és Debrecenből is többen csatlakoznak majd. A teljes  olimpiai válogatott háromhetes közös, szövetségi térítéses felkészülése február 17-én kezdődik Spanyolországban. Az utolsó héten Balogh Lőrinc és Török Dániel Jordániába, a világkupa-sorozat nyitányára utazik, melynek egyértelmű célja a rutinszerzés és a pontszerzés.

SZIS