Három napos küzdelem után letették a kardot az egyetemisták

Három napos küzdelem után letették a kardot az egyetemisták
© Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Vasárnap délután ért véget a Sporttudományi Oktatóközpontban rendezett három napos vívó MEFOB. Az összesített táblázatban a Budapesti Műszaki Egyetem érdemelte ki az első helyet, mögötte zártak a Debreceni Egyetem, majd a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatói.

A hétvégi versenysorozat a kardozók egyéni-, és csapatküzdelmeivel zárult. Előbbiben 25 férfi és 9 női versenyző mérettette meg magát. A férfiak mezőnyében az Universiade válogatott Ravasz Etele (ELTE) 3 tussal győzte le (15:12) hallgatótársát Soproni Szabó Domonkost (ELTE), harmadik helyen Pálovics Bálint (BME) zárt, 15:11 arányban felülkerekedve Soproni Szabó Benedek (ELTE) teljesítményén.

A női kardozók között BME-s arany született, Pénzes Borbála 15:9-es győzelmével Sétáló Mirella (BME) felett. A dobogó harmadik fokáért kiélezett küzdelem folyt Szilágyi Fruzsina (BCE) és Gyepesi Flóra (ELTE) között, végül Szilágyi 2 tussal (15:13) bizonyult jobbnak ellenfelénél. A debreceni Telek Edina a nyolcba, míg Pártos Zsófia az elődöntőbe jutásért esett ki.

A csapatküzdelmek férfi mezőnyében szintén az ELTE vitte haza az aranyérmet, a Balázs Boldizsár, Ravasz Etele és Soproni Szabó Benedek összeállítású csapat 45:31 arányú győzelmével a BME-sek felett. A Kiss Ábel, Pálovics Bálint, Piller Gergely és Lublóváry Soma alkotta csapat így a második helyen zárt. Őket szintén ELTE-s alakulat követte a harmadik helyen, Beneda Tamás, Horváth Márk és Soproni Szabó Domonkos triója az Óbudai Egyetem felett aratott szoros, 45:40 arányú győzelmet.

A nők között a BME és DE hallgatói csapata mérettetett meg, előbbi 45:25 arányú győzelmével.

A bajnokságot az Universitas váltó zárta – vegyes csapatverseny, az egyes csapatok hat főből állnak, minden fegyvernemben egy-egy fő férfi és nő indulhat – a dobogón, akárcsak az összesített táblázatban a BME végzett az első helyen, majd a DE és az NKE hallgatói gárdája.

A Debreceni Egyetem váltóját Telek Edina, Serra Solt, Aranyos Gergő, Pártos Zsófia, Sárkány Soma és MIhály Kata hatosa alkotta.


Ezt hozta a MEFOB első napja
Debrecen – Április 1-jén, pénteken tizenhárom egyetem diákjainak küzdelmével indult el a 2016-os Magyar Egyetemi-Főiskolai Vívó Országos Bajnokság. A tornának immáron hatodik alkalommal ad otthont Debrecen városa, helyszínét a Debreceni Egyetem Sporttudományi Oktatóközpont biztosítja.


Kiélezett rangadók a vívó MEFOB második napján
Debrecen – Tegnap a párbajtőr szakág egyéni és csapatküzdelmeivel vette kezdetét az idei Magyar Egyetemi-Főiskolai Vívó Országos Bajnokságnak (MEFOB). Ma a délelőtt az ifjú tőrözők léptek pástra e két versenyformában.