Három napig a rendőrök szeme mindent lát

Illusztráció
Illusztráció - © Fotó: Matey István
Hajdú-Bihar – A közlekedésbiztonsági ellenőrzés során a passzív biztonsági eszközök használatára kiemelt figyelmet fordítanak a Hajdú-Bihar megyei rendőrök.

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (TISPOL) Műveleti Csoportjának éves ellenőrzési terve alapján a hajdú-bihari rendőrök – az országos akcióhoz kapcsolódva – 2016. március 16. és március 18. között „European Operation Seatbelt” közlekedésbiztonsági ellenőrzést tartanak a megye útjain. A rendőrök az akció során különös figyelmet fordítanak a biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszerek és a bukósisak előírásszerű használatának ellenőrzésére.

A passzív biztonsági eszközök használata nélkül jelentősen megnő a halálos sérülések esélye. A biztonsági öv és a gyermekbiztonsági rendszerek használati arányának tovább növelése nélkülözhetetlen a balesetben elhunytak számának, valamint a sérülések súlyossági fokának csökkentése érdekében.

Kiemelten fontos feladat a közlekedésbiztonsági helyzet javítása és a közlekedők biztonságának szavatolása, amelynek érdekében a passzív biztonsági eszközök használatát fokozottan ellenőrzik Európa közútjain.

A rendőrség fokozott figyelmet fordít az ittas vagy bódult állapotban közlekedő, valamint agresszív, szabályszegő, gyorshajtó sofőrök forgalomból történő kiszűrésére. Az intézkedések alkalmával a járművezetők ittasság ellenőrzésre is számíthatnak.

A közúti kontroll kiterjed a járművek és a sofőrök okmányaira, a jármű hatósági jelzéseinek meglétére, a műszaki állapotára, továbbá a szállítmányok és rakományok ellenőrzésére.

– police.hu –
hirdetés