Három millióan a világ legnagyobb meleg-parádéján

Három millióan a világ legnagyobb meleg-parádéján
A szervezők szerint a világ legnagyobb meleg-parádéját tartották meg vasárnap Sao Paolóban.

A brazil nagyváros sugárútján becslések szerint három millió meleg, leszbikus, biszexuális és transzszexuális valamint mozgalmuk támogatói vonultak fel.

A nagyfényes időben kerekeken guruló színpadok tucatjairól szólt a techno-zene. A parádé szervezői az októberi elnökválasztásokra készülve politikai kampányt is folytattak a felvonuláson a “Szavazz a homofóbia ellen!” jelmondat jegyében.

Jogvédő csoportok szerint Brazília viszonylag nyitott a homoszexuálisok megítélése szempontjából, ennek ellenére a dél-amerikai országban továbbra is súlyos társadalmi problémát jelent a melegekkel szembeni ellenségeskedés. Hivatalos adat szerint tavaly 198 meleget öltek meg bizonyíthatóan a szexuális vonzalmuk miatt.

A vasárnapi parádét szervező szervezet szerint az 1997-től minden évben megtartott felvonulás mára a világ legnagyobb ilyen jellegű eseménye lett, és ezáltal felülmúlja a San Franciscó-i és a sydneyi éves parádékat is. A Sao Paoló-i felvonulást a szövetségi brazil állam kormánya és a brazil állami olajtársaság, a Petrobras szponzorálja minden évben.

– Független HÍrügynökség –