Három meccs óta veretlen a DEAC női futsal csapata

Akt.:
Három meccs óta veretlen a DEAC női futsal csapata
© Fotó: Koppányi Szabolcs
Debrecen – Az alapszakasz utolsó mérkőzésén ikszelt, a rájátszásban pedig eddig kettőből kettőt nyert Sólyom Attila alakulata. A szombati derbin nehezen lendültek bele a debreceniek, ám a második félidőben 5 gólt rúgva megérdemelt győzelmet aratott a DEAC futsalcsapata, amelyben többen remekeltek, de közülük is kiemelkedett Kósa Viki a kapuban, valamint a legfontosabb pillanatokban gólokat, s végül mesterhármast elérő Urai Bianka csapatkapitány. Mindezt úgy, hogy két 10 méteres büntetőt is kihagyott a DEAC.

Természetesen nem kuparendszerű a rájátszás lebonyolítása, vagyis a visszavágót átvitt értelemben kell érteni, de az tény, hogy még utazik majd a DEAC Budapestre, ahol az Airnergy nyilván vissza akar majd vágni a vereségért.

A szombati meccsen viszont végül a debreceniek akarata érvényesült.

Tóth Zsuzsa a vérét adta az első hazai gólért, hiszen az orrára pattan vissza a kapusról saját erős lövése – s onnan a kapuba (1-0), ám ezután a fővárosiak akarata érvényesült inkább, akik több bosszantó DEAC-os hibát kihasználva egyenlítettek, majd vezetést szereztek (1-2).

Az első félidő leginkább a gyürkőzés, a sok kialakított, majd kihagyott helyzet jegyében telt, amiről többnyire a két jó formában védő kapus tehetett – ám amit a hazaiaknál Kósa Viktória művelt, arról csak szuperlatívuszokban beszélt még az ellenfél edzője is, midőn azon dohogott, hogy miket fog meg a remek hálóőr.

Mégis egyenlített a DEAC, még a szünet előtt (Urai Bianka csapatkapitány vette vállára a társaságot és lőtt nagyon okosan a kapuba – 2-2).

Az Airnergy válasza azonban nem késett sokáig, és a sokszoros válogatott Üveges Katalin mattolt (2-3). A második félidőre maradt a fordítás lehetősége a DEAC számára.

A szűkebb kerettel érkező vendégek fáradását kihasználva a hazaiak egye inkább uralták a mérkőzést, ami gólokban mutatkozott meg. Sorban lőttek ötször az amúgy jól védő Szabó kapujába, magabiztosan visszafordítva a meccset a maguk javára.

Urai mesterhármast ért el, Bereczki Orsolya, aki volt csapata ellen iparkodott becsülettel, kétszer, míg Tóth mellett még Dancs Rebeka egy-egy alkalommal talált be.

A DEAC a rájátszásra feltámadt, hiszen kettőből kétszer nyert, és vezeti a mini tabellát (jelenleg összességében 6. az NB1 mezőnyében.

– Koppányi Szabolcs –


Sólyom Attila (DEAC): – Nehezen indult a meccs, mert bár mi szereztünk vezetést, de utána figyelmetlenségből kaptunk gólokat. Lassan lendültünk játékba, az Airnergy gyors embereit olykor nem tudtuk semlegesíteni. rengeteg kontrát vezettek, amelyekből háromszor be is találtak. A szünetben rendeztük a sorokat, és szépen lassan felőröltük az ellenfelet, amelynek kevés cserejátékosa volt. A meccs vége felé egyre könnyebben tudtunk helyzetbe kerülni, amelyeket jó százalékban használtunk ki. Összességében megérdemelten nyertünk, de ennél sokkal jobban is tudunk játszani. Ha a koncentráció az elejétől fogva olyan, mint a második félidőben, valamint, ha berúgjuk a büntetőket, könnyebb győzelem született volna. Így az eredmény ellenére is nehéz sikert arattunk, de megvan a 3 pont!

Gabura Gyula (Airnergy): – Sajnos kevesen tudtunk eljönni a nagypályás mérkőzés miatt. Sokáig jól teljesítettünk, méltó partnerei voltunk az ellenfélnek – egyébként gratulálok a DEAC-nak a sikerhez -, ám a második félidőben már elfáradtunk. Lesz majd “visszavágó”, készülni fogunk rá.

Bereczki Orsolya (DEAC): – Nagyon furcsa volt a korábbi csapatom ellen játszani, hiszen 5-6 évet szerepeltem ott. Néhány hiányzójuk volt, de örülök a győzelemnek, meg annak, hogy a rájátszásban két meccsből kettőt nyertünk! Amúgy a gyors vezetés után kicsit talán belealudtunk a mérkőzésbe, a kapott gólok zavarnak, legalábbis, ahogyan megszülettek, de a győzelem után jó érzés, hogy a saját kezünkben van a sorsunk a rájátszásban.

Kósa Viktória (DEAC): – Büszke vagyok a csapatunkra, amely az első félidőben kissé bizonytalan volt és én is néha kiszolgáltatott helyzetbe kerültem. A szünetben azonban összeszedtük magunkat, szép helyzeteket alakítottunk ki. Az külön elismerés a számomra, hogy az ellenfél edzője odajött hozzám a lefújás után és mosolyogva megjegyezte, reméli legközelebb nem védek így majd ellenük.


Női futsal NB1, alsóházi rájátszás, 2. kör

2017. március 18. Debrecen

DEAC – Airnergy FC 7-3 (2-3)

Hazai gólszerzők: Urai (3), Bereczki (2), Tóth Zs., Dancs.