Régi motorosok

2019.05.23. 18:41

Barátságból született rockdallamok

A banda a tagok számára egyfajta kiszakadás a rohanó és zsúfolt hétköznapi életből.

A populárisabb rockzenét játszó Buggz Bunny zenekar idén ünnepli fennállásának 16. születésnapját. A banda életében voltak nagyobb szünetek, 2017-ben – a koncertszegény időszakot – követően viszont hamvaiból feltámadt az együttes, s azóta megyeszerte lép színpadra, és készteti táncra a bulizni vágyókat.

Baráti kötelék

A kezdetekben gimis fiatalokból álló banda tagjai idővel felnőttek, érthető módon az évek során több tagcserén is keresztül ment emiatt az együttes. Steve (Zavari István) a gitáros, Konyi (dr. Konyári István) a basszusgitáros és Pál­mi (Kertész Pálma) az énekes 2017 óta zenélnek együtt, míg a jelenlegi dobosuk, Bihari Sára tavaly év végén csatlakozott hozzájuk. Két dolog azonban mindig állandó volt a Buggz Bun­ny életében: a stílusuk és a mindenkori tagok egymáshoz fűződő barátsága. – A zenekar sosem arról szólt, hogy mi együtt dolgozunk valamin, sokkal inkább pár jó barát közös kikapcsolódása volt, csakúgy, mint a gimis időkben. Talán éppen emiatt mentünk és megyünk a mai napig szívesen minden egyes próbára. A tagcseréket követően is mindig törekedtünk olyan emberekkel folyatni, akikkel nagyon jó, baráti a viszonyunk. Ez a zenekarunk egyik legfontosabb tulajdonsága – fogalmazott Steve.

A többségében saját dalokat játszó együttesben a zenét a srácok írják, a dalszöveget korábban az előző énekes Takács Veronika, újabb daloknál pedig Pálma a szerző. Steve úgy véli, sose voltak a nagyon „agyalós” zenealkotók, általában maguktól jöttek a dallamok, melyeket úgy formáltak, alakítottak közösen, hogy azt mindannyian szeressék játszani. – A zenei stílusunk nem változott jelentősen a kezdetekhez képest. Volt, amikor inkább pop-rockosabb számok születtek, máskor a hard rock irányába mentünk el, de összességében a populárisabb rock vonalon mozgunk, helyenként húzósabb riffekkel fűszerezve. A tagcserék inkább formálták a számok esetleges átalakítását, megújulását.

„Mindenkinek van egy saját zenei világa és stílusa, így az általa hozzátett plusz dolgok azok, amiket megpróbálunk jól összeépíteni”

– jegyezte meg Steve.

Segítőkész tagok

A Buggz Bunny zenekar magát amatőrnek vallja, ám ez nem a zene minősége miatt alakult így. Mint azt Pálma elmondta, az együttesben mindenkinek komoly szakmája van, ő pedig főállású 3 gyerekes anyuka, így nem céljuk országosan befutni, sokkal inkább koncertezni, s esetleg nagyzenekarok előtt feltüzelni a közönséget. – A profi zenekar nem attól lesz profi, hogy sokkal jobban zenélnek, hanem, hogy ők főállásban csinálják ezt. Mi nem szeretnénk elhanyagolni a hivatásunkat és családunkat, ezért megmaradtunk az „amatőr” státuszban. Ettől függetlenül volt már szerencsénk jó néhány nagyzenekar előtt bizonyítanunk, melyek után mindig pozitív visszajelzést és megerősítést kaptunk – fűzte hozzá Steve.

A Buggz Bunny zenekar rendszeres fellépői az Amatőr Zenei Összefogásnak is. – Nagyon jó közönség gyűlik ilyenkor össze. Jó megmutatni magunkat, kiváló fellépési lehetőség de a legfontosabb, hogy mindig nemes a cél! – közölte Pálma. Steve hozzátette: bátran állíthatom, hogy a magánéletben is mindannyian nagyon segítőkész emberek vagyunk. Boldoggá tesz az a tudat, hogy zenéléssel mások életét képesek vagyunk megváltoztatni. Jó látni, hogy a megfelelő helyre jut az így szerzett bevétel.

Pálfi-Tóth Zoé

Zenei előképzettség

Pálma kórusban énekelt, zenei általános és középiskolába járt. Sára szülei révén a hangszerek között nőtt fel, s bár sokat kipróbált, végül a dob volt az amiben igazán meg tudta mutatni tehetségét. Konyi zeneóvodában kezdte pályafutását zongorán, de – ahogy ő fogalmazott – érdeklődés hiányában, ezt a vonalat nem sokáig erőltette. Gimnáziumi évek alatt kezdett el basszusgitározni a debreceni Rocksuli keretein belül. Fél év múlva hasonló kvalitású barátokkal megalapította a Másnap nevű zenekarunkat, ami 3 koncertet élt meg. Steve is zeneovis múltat tudhat magáénak, azonban egészen 18 éves koráig nem érdekelte ez a világ. Azon a nyáron azonban megismertem a Red Hot Chilit és Jimi Hendrixet, akik hatására elhatározta, hogy megpróbálkozik a gitározással.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában