Három hónap egyenlő háromszor egy hónap

Három hónap egyenlő háromszor egy hónap
© Illusztráció: HBN-archív
Debrecen – Éves bérlet vásárlásakor több mint egyhavi bérletár a megtakarítás.

Miért vásároljon az ember negyedéves bérletet, amikor ha összeadja a három darab havi bérlet árát, akkor az pontosan megegyezik a negyedéves árával – kérdezte olvasónk.

Támogatott bérletek

Ez azért nem ilyen egyszerű – legalább is ez derül ki a DKV szerkesztőségünknek adott válaszából. Negyed- és féléves bérlet ugyanis csak tanulóknak és nyugdíjasoknak van, és ezek a bérlettípusok kedvezményes áron kaphatók, amelynek a szociálpolitikai menetdíj támogatását állami költségvetésből térítik meg társaság. Ha ezekre a kedvezményes bérlettípusokra, negyedéves vagy féléves bérlet esetén további kedvezményt adna a DKV, akkor az jelentős veszteséget jelentene.

A negyedéves és féléves bérletvásárlás kényelmi szempontból előnyös, hiszen nem kell minden hónapban sorba állni a bérletpénztárnál, továbbá az adott időszakra vonatkozóan elkerülhető az, hogy elfelejti valaki megvásárolni a havi bérletét.

A jelenleg érvényben lévő értékesítési rendszer alapján az általános, teljes értékű éves bérlet vásárlása esetén ad kedvezményt társaság.

A 12 hónapra szóló bérlet vásárlásakor az utas több mint egy havi bérlet árát takarítja meg – olvasható a DKV válaszlevelében.

HBN