Három hajdúsági versenyző jutott középdöntőbe

Biczó Bence a debreceni úszó ob-n
Biczó Bence a debreceni úszó ob-n - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Biczó Bence legjobb idővel középdöntős a kétszáz méteres pillangóúszásban.

A CXVI. Úszó Országos Bajnokság harmadik napján az úszók az előző napokhoz hasonlóan délelőtt az elődöntőkben mérettethették meg magukat. A 200 méteres pillangóúszás előfutamában Biczó Bence állt rajthoz, fő számában végül a legjobb idővel jutott tovább a délutáni középdöntőbe. A 100 méteres gyorsúszásban ugyancsak két hajdúsági versenyzőnek, a hajdúszoboszlói Holoda Péternek és a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola úszójának, Gyulai Dávidnak szurkolhattak a kilátogatók. A nemrég két Európa-bajnoki bronzérmet szerző Holoda másodikként, míg Gyulai Dávid tizenkettedikként zárt, így mindketten bekerültek a délutáni középdöntőbe. A szintén Sportcentrumot képviselő Atyi Ádám az 50 méteres mellúszás elődöntőjében küzdött a továbbjutásért. A tizenhat éves sportoló összesítésben a 21. helyen végzett, így számára véget ért a verseny.

A 100 méteres gyorsúszás előfutamai után Holoda Péter és Gyulai Dávid nyilatkoztak:

– A tervezettnél kicsit jobban elfáradtam, az időm nem lett rossz, hasonlóan kezdtem az ifi Európa-bajnokságon is ebben a számban. A délutáni középdöntőben Kozma Dominikra feltétlenül figyelnem kell, illetve a mellettem úszó lengyel fiú is erős időt úszhat, Takács Krisztiánnál pedig sosem lehet tudni, hogy mire számíthat az ember – nyilatkozta Hajdúszoboszlói Árpád S.E. sportolója, majd a tegnapi 50 méteres gyorsúszásban szerzett bronzérméről beszélt. – A helyezésemmel elégedett vagyok, magyarok között harmadik lettem, ami jónak számít. Az időeredménnyel nem igazán vagyok kibékülve, egy tizeddel gyengébbet úsztam az egyéni csúcsomnál, de mi főleg a százméteres gyorsúszásra készültünk.

– Tegnap még az 50 méteres gyorsúszás középdöntőjében a benyúlásnál megbicsaklott a könyököm és meghúzódott benne az ín. Szerencsére ez a mai úszásban nem zavart, nem éreztem, hogy fájna – mondta Gyulai Dávid. –Reggel közel akartam úszni az egyéni csúcsomhoz, ám az elért időeredményem is egész jó, hiszen ez a reggeli futamoknál egyéni csúcsom. A délutáni középdöntőben mindenképpen megjavítanám az 52,07-es egyéni legjobbamat, szeretnék 51 másodperc alá kerülni, emellett pedig nagyon örülnék neki, ha sikerülne bejutnom a döntőbe.

HBN-VL

Címkék: , ,


További hírek a Sport kategóriából