Három hajdúsági küzdhet az aranyért

Három hajdúsági küzdhet az aranyért
© Fotó: Molnár Péter
Debrecen – Szombaton 13 döntőt tekinthetnek meg a boksz szerelmesei Debrecenben.

Az 59. Bocskai István Nemzetközi Ökölvívó Emlékverseny pénteki versenynapján az elődöntőket rendezték az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban.

Az első hajdúsági érdekeltségű összecsapás a DVSC-s Nagy Bence és az egyiptomi Ibrahim Samy Abdalla Aly küzdelme volt a 91 kilogrammos súlycsoportban. A találkozót 2:1 arányú pontozással Nagy nyerte, ellenfele a holnapi döntőben Filpi Josip Bepo lesz. A debreceni öklöző a következőképpen értékelt: – Lehetett volna jobb is a mai meccs, a szokásosnál kicsit lassabban kezdtem, de elégedett vagyok. Meglepett, hogy a fináléban a horvát bokszoló lesz az ellenfelem, a szlovák Tlkanec Erik győzelmére számítottunk. Nem találkoztam korábban Bepoval, biztos vagyok benne, hogy kemény meccs lesz. Szeretném magamból a legjobbat kihozni, és lehetőleg győzni.

A 61 kilogrammos súlycsoportban a hajdúsámsoni HISE versenyzője, Varga Miklós és török riválisa, Gölcek Volcan csaptak össze. A találkozót egyhangú, 3:0-s pontozással Varga nyerte, akinek szemöldökét egy fejelés miatt két öltéssel varrák össze. Varga a mérkőzés után megjegyezte, keményebb ellenfelet kapott, mint amire számított, úgy érzi, uralta a meccset, ám sérülése miatt óvatosabban kellett bokszolnia. A HISE versenyzője az egyiptomi Abdelaal Mahmouddal küzdhet az aranyéremért. A DVSC-s Nagy Péter (81kg) nem hagyott kétséget afelől, hogy jobb, mint a lengyel riválisa, Lukas Stanioch, 3:0-ra lett az ütközet vége. A debreceni bokszoló a döntőben a horvát Damir Planticcsal meccsel.

A Bocskai utolsó napján 13 finálét rendeznek, a mérkőzéssorozat szombaton 15 órától kezdődik az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban.

HBN-VL