Három gladiátor is ott van a magyar válogatottban!

Harsányi Tamás (52) egyik labdaszerzése
Harsányi Tamás (52) egyik labdaszerzése - © Fotó. Bódi Sándor
Debrecen – A Debrecen Gladiators két jelenlegi és egy egykori játékosa is bekerült a magyar amerikai futball válogatott szűkített keretébe.

Nemzeti csapatunk edzői stábja az elmúlt hétvégén tartott válogatót Budapesten, ahol Roják Richárd, a Gladiátorok futója, Harsányi Tamás, az együttes linebackere, valamint Mózes Dániel, a klub korábbi linebackere is átment a rostán.

Roják Richárd és Harsányi Tamás a Divízió II-ben a Gladiatorsban, illetve a HFL-ben, a Budapest Cowbellsben is remek teljesítményt nyújtott. Tavasszal, a fővárosiakkal az első osztály legjobb négy csapata között végeztek, míg a Debrecennel megnyerték a Divízió II-t, kiharcolva ezzel a Divízió I-es tagságot. A cívisvárosi együttes futója idén megszerezte karrierje 100. touchdown-ját is. Harsányi Tamás a védelem egyik kiemelkedő tagja, hiszen több labdát is szerzett, amellyel a támadósort is sokat segítette.

Roják Richárd (5) | Fotó: Bódi Sándor Roják Richárd (5) | Fotó: Bódi Sándor ©

A válogatott edzői stábjának tagja az a Karim Trabelsi is, aki a cívisvárosi együttes alapítója és egyben korábbi szakvezetője.

Megtisztelő számunkra, hogy Ricsi és Tomi nálunk játszik, de ez az ő áldozatos munkájuknak köszönhető – dicsérte játékosait Szűcs Botond, a Gladiátorok vezetőedzője. – Nagyon fontos, hogy ezek a játékosok nemcsak a Gladiators-ban szerepelnek, hanem a HFL-ben is. Mindketten fiatal koruk ellenére nagyon tapasztaltak, ott vannak az edzéseken és a sportág fizikai és elméleti oldalával is tisztában vannak, amely egy válogatott kerettagnál szerintem elengedhetetlen. Mózes Danival még korábban együtt játszottam. Jó alapokkal rendelkezett, amikor elkezdett amerikai focizni, hiszen kézilabdázott. Az elején még a támadósorban szerepelt, de a védelemben állta meg inkább a helyét. Szedett magára egy kis súlyt és a defense-ből szinte kirobbanthatatlan volt. Remélem, hogy később még lesz rá lehetősége, hogy nálunk játsszon. Most Londonban van, de korábban a Frankfurt Galaxy-ben játszott. Szerintem mindhármuknak van esélye, hogy akár kezdők legyenek.

A magyar válogatott története első mérkőzésére készül Csehország ellen, amelyet szeptember 27-én rendeznek a BVSC-Stadionban.

– Debrecen Gladiators –További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek