Három forrásból is kaphatnak tűzrevalót Arnóton

Tűzifát osztottak csütörtökön Arnóton
Tűzifát osztottak csütörtökön Arnóton - © Fotó: Ádám János
Arnót – Az eddigi legnagyobb mennyiségű tűzifát osztják a településen.

Idén hatodik alkalommal osztanak szociális alapú tűzifát Arnóton a helyieknek. Az első adagok porciózásán Csöbör Katalin országgyűlési képviselő és Váradi Gábor, az Északerdő Zrt. erdészeti igazgatója is részt vett.

Ennyit még sosem

– Ilyen mennyiségű tűzifát még soha nem osztottak ki Arnóton mint az idén – mondta a hatalmas halom mellett állva dr. Üveges István polgármester. Idén három része van a megítélt támogatásnak. Ebből az első a tavaly meghirdetett pályázati forrásból elnyert 167 erdei köbméter 3,3 millió forint értékben – ezt kezdték osztani csütörtökön, melyből várhatóan 150-200 család részesülhet kérelmek alapján. A második a tavalyi hideg tél miatti kormányzati döntés alapján a településnek megítélt 47 köbméter, ezt a jövő héten osztják. Erre kizárólag azok jogosultak, akik az önkormányzati rendeletbe foglalt jogcímek alapján támogatásban részesülnek. A harmadik a tavalyi kormányzati téli rezsicsökkentésben nem részesültek támogatásra, amely Arnóton 63 háztartást jelent, ezt februárban osztják ki.

– A kormány programjának középpontjában a segély helyett a munka áll, de a valóban rászorulókon segítünk, ez megmutatja, hogy keresztényi alapon álló kormányzást végzünk – hangsúlyozta Csöbör Katalin.

ÉM-HI


Budai Sándorné
Alsóvadász - Megyénkben számos település önkormányzata igényelt szociális tűzifát, melyet szétosztanak a rászoruló jogosultak között, így is próbálják megelőzni a fagyhalállal végződő tragédiákat. A képünkön látható, Alsóvadászon élő Budai Sándorné Ica néni is kapott másfél köbméter fát, a nagyj...

Molnár Oszkár
Edelény - Az edelényi önkormányzat idén is 10 millió forintot különített el, hogy támogatást nyújtson a rászoruló családoknak a tűzifa beszerzéséhez. Molnár Oszkár polgármestertől megtudtuk, közel ezer támogatást ítéltek oda. Az utalványok eljuttatása már folyamatban van. Elenyésző s...