Három évre tiltották el a saját meccseire fogadó magyar vízilabdabírót

Budapest – A Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) fegyelmi bizottsága három évre eltiltotta a szakmai tevékenységtől Horváth Csaba játékvezetőt, aki több alkalommal is az általa vezetett meccsekre fogadott az előző idényben.

A bizottságnak mint elsőfokú hatóságnak a döntését, amely ellen 15 napon belül lehet fellebbezni, a sportági szövetség a honlapján hozta nyilvánosságra csütörtökön. A Szerencsejáték Zrt. júliusban jelezte az MVLSZ-nek, hogy az egyik élvonalbeli játékvezető a saját maga által vezetett mérkőzésekre kötött internetes fogadásokat. A később megnevezett Horváth Csaba ellen fegyelmi eljárás indult, amelynek során – amint azt Deák Péter, a bizottság elnöke a honlapnak elmondta – a játékvezető elismerte korábbi cselekedetét, együttműködő volt.

További adatgyűjtést követően a fegyelmi testület lezárta az eljárást. A szerdai tárgyalás során – áll a közleményben – “Horváth Csaba ismételten és változatlan tartalommal elismerte azt a tényt, hogy cselekedetével fegyelmi etikai vétséget követett el”. A játékvezető ugyanakkor hozzátette, hogy csekély pénzösszegekben történt a fogadás. Kiemelte, hogy magyarázatot nem tud adni cselekedetére, amely szerinte nem befolyásolta az aktuális mérkőzéseket.

A fegyelmi bizottság álláspontja szerint lényegtelen az összegszerűség, lényeges viszont, hogy a játékvezető olyan cselekménysorozatot valósított meg – általa is elismerten -, amely csorbította a vízilabda sportág hírnevét.

– MTI –