Három év börtön lopott jegyek birtoklásáért

Három év börtönre ítélt egy dél-afrikai különleges bíróság egy nigériai férfit, mert 30 lopott vébé-jegyet találtak nála – közölte pénteken a BBC.

A foci világbajnokság idejére több mint 50 speciális bírói testületet állítottak fel az országban a sporteseménnyel kapcsolatos bűnügyek tárgyalására.

A vád szerint Kunle Benjamin autóját megállította egy rendőr Pretoriában valamilyen szabálysértés miatt, majd átkutatta a kocsiját, mert a “férfi gyanúsan viselkedett”. Ekkor találta meg a rendőr a 30 lopott belépőt – közölte a rendőrségi szóvivő, Sally de Beer.

Hivatalos helyeken keresztül vásároljanak jegyeket

A bíróság elé állított Kunle Benjamin azonban nem mondta meg, hogyan jutott a jegyekhez. Ettől függetlenül három év börtönt kapott. Ő az első, akit börtönbe küldött a vébé miatt létrehozott speciális bíróság. A pretoriai rendőrség szóvivője szerint ez az ügy is azt bizonyítja, hogy hatékonyak a hatóságok a világbajnoksággal kapcsolatos bűntettek elleni küzdelemben.

A FIFA szerint a vádlottnál talált jegyeket két férfi vásárolta a világhálón. A FIFA szóvivője, Nicolas Maingot az ügy kapcsán felhívta a szurkolók figyelmét, hogy csak hivatalos helyeken keresztül vásároljanak jegyeket.

– Független HÍrügynökség-