Három érmet szereztek megyei bokszolóink az Énekesen

Pallai Kevin és Deél István
Pallai Kevin és Deél István - © Fotó: Koppányi Szabolcs
Debrecen – A legtovább a Harangi Imre SE tavalyi ifi bajnoka, Pallai Kevin jutott február közepén, aki a döntőben kapott csak ki, mellette a DVSC két fiatal tehetsége, Kiss Tamás és Söprűs Zsolt bronzérmet vehetett át a Budapesten megrendezett hagyományos, ifjúsági korú fiúknak kiírt Énekes István Ökölvívó Emlékversenyen.

Pallai Kevin magabiztosan haladt a fináléig, ahol némi meglepetésre nem a 75 kilós súlycsoport másik favoritja, László Szilárd, hanem a gyakorlatilag hazai pályán küzdő, KSI-s Oláh Ádám várt rá. Intő jel volt a döntő előtt, hogy Oláh nagyon megverte Lászlót az elődöntőben. Pallai és edzője, Deél István védekező taktika mellett döntött először, de az nem vált be. Ezután a belharcba is belemenő HISE-öklöző tipikus őszinte bunyót vállalt fel, amiben elvileg ellenfelének kellett volna jobbnak lennie, hiszen nagyon erős fizikumú bokszolóról beszélünk. Mégis, Pallai Kevin jól helytállt a harmadik menetig, amikor azonban saját bevallása szerint is elkalandozott a figyelme egy pillanatra, amit a vetélytárs egy nagy pofonnal, a mérkőzésvezető pedig egy rászámolással “díjazott”. Kevin ettől felpaprikázva ment előre tovább, és bár Oláh még figyelmeztetést sem kapott a bírótól sorozatos szabálytalanságai, tarkóütései miatt, végül ezzel együtt is csak megosztott pontozással kapott ki, a Máté Attila vezetőedző szerint a hazai pálya előnyét is élvező KSI-s fiú ellen. Jó versenyt zárt a HISE sportolója, a tavalyi országos bajnoki arany után idén az Énekesen ezüstérmet szerezve.


Csapatkép az Énekesről | Fotó: Magánarchívum Csapatkép az Énekesről | Fotó: Magánarchívum ©

A DVSC két ifistája közül Söprűs Zsolt (91 kg) volt a pechesebb, hiszen a súlycsoport fő esélyesével elődöntőzött, és bár sokak szerint győzött, a bírák másként látták. Hutai László edző mindig elismeri a vereséget, de ez szerinte nem volt az. A név (Kocsis Richárd, Győr) diadalmaskodott a jobb produkcióval szemben. A tréner jogtalan rászámolást is kritikaként fogalmazott meg, ám a saját házuk táján sepregetve kijelentette: “Zsolti remekül bunyózva döntőbe jutást érdemelt volna, de azért még van mit javítani”. Kiss Tamás (81 kg) az elődöntőbe visszafogottabb teljesítménnyel jutott be, ott azonban szépen odatette magát. Zsolthoz hasonlóan a súlycsoport egyik favoritjával mérkőzött meg (Tallós István, Madárfészek), aki ellen az első menetet meg is nyerte. Mielőtt azonban a bravúrban gondolkozhattak volna edzőjével, a második menetben “rászaladt egy maflásra” – jegyezte meg Hutai László. Tamás nem tudta folytatni a küzdelmet, amit pedig addig uralt. Így maradt a bronzérem számára is.

– Koppányi Szabolcs –
hirdetés