Három debreceni vívó is bejutott a döntőbe

Kálmán Gyöngyvér (középen) remekül teljesített
Kálmán Gyöngyvér (középen) remekül teljesített - © Fotó: Magánarchívum
Debrecen – A DHSE-PMD Vívóegyesület sportolói három helyszínen mérették meg magukat.

A jó eredmény ezúttal sem maradhatott el, hárman is döntőbe jutottak a válogató versenyeken a debreceniek közül. Kálmán Gyöngyvér és Mihály Kata párbajtőrben, Jánossy Márton tőrben tudott a legjobbak közé kerülni.

Az Olimpici GP negyedik állomásának a Szombathely melletti Bük adott otthon. A verseny ezúttal is Kálmán Gyöngyvérnek sikerült a legjobban – a debreceniek tehetsége a gyermek mezőnyben kiváló csoportkört követően magabiztosan nyerte meg a táblaasszóit, könnyedén jutva a legjobb nyolc versenyző közé, ahol az ötödik helyen végzett.

A tőrvívók Esztergomban szerepeltek. A gyermek fiúk mezőnyében Jánossy Márton lépett pástra. Az első csoportkörben fantasztikus vívással minden mérkőzését megnyerte, majd a második körben is meg tudta őrizni pozícióját. A táblára a nyolcadik helyen kiemelve került fel, majd két könnyed mérkőzést követően jutott a legjobb nyolc versenyző közé. Itt tovább tudta javítani a kiemelési rangját, végül a hatodik helyen fejezte be a versenyzést.

A felnőtt párbajtőrözők dupla válogatót tartottak Budapesten: Mihály Katát a poule után az ötödik helyre rangsorolták, a debreceniek bajnoknője a tábla mérkőzéseken végül biztosította a papírformát. Egy könnyed és egy végletekig kiélezett asszót követően jutott a döntőbe, ahol az ötödik helyen végzett.

HBN

Címkék: ,hirdetés