Három baleset során négy sofőr és két utas sérült meg Hajdú-Biharban

Akt.:
Tetejére borult az autó a 3318-as úton
Tetejére borult az autó a 3318-as úton - © Fotó: police.hu
Hajdú-Bihar – Személyi sérüléses baleseteknél helyszíneltek a hétfői napi folyamán a hajdú-bihari egyenruhások, volt olyan sofőr is, akinél pozitív értéket mutatott a szonda.

Nem tartotta be a követési távolságot és hátulról nekiütközött az előtte haladó, épp lassító személyautónak hétfő reggel egy tehergépkocsi vezetője a 33-as főúton, amint Balmazújváros felől Debrecen irányába tartott. Az orvosi vélemény szerint a személyautó sofőrje és két utasa könnyű sérüléseket szenvedett. Az eset körülményeit a Debreceni Rendőrkapitányság vizsgálja.

Fotó: police.hu Fotó: police.hu ©

Szintén hétfőn, délután 18 óra körül történt baleset a 3318-as úton. A rendelkezésre álló információk szerint egy Hajdúböszörmény felől Balmazújváros irányába haladó gépjármű vezetője rosszul választotta meg a sebességet, ezért egy kanyarban megcsúszott és járművével nekiütközött egy vele szemben közlekedő járműszerelvény hátuljának, majd ezek után árokba hajtott és a tetejére borult. A rendőrök a személyautó sofőrjével szemben a helyszínen alkoholszondát alkalmaztak, amely pozitív eredményt mutatott. A személygépjármű vezetője az orvosi vélemény szerint súlyos sérüléseket szenvedett, őt a mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték. A baleset körülményeit a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság vizsgálja.

Fotó: police.hu Fotó: police.hu ©

Egy férfi közlekedett hétfő délután 18 óra körül egy személygépkocsival Püspökladányban, a Bocskai utcában Báránd irányából a Nagy Sándor utca felé. A sofőr balra kanyarodott és nem adott elsőbbséget a vele szemben, egyenesen közlekedő személygépkocsinak, amelynek következtében összeütköztek. A balesetben az elsődleges orvosi vélemény szerint mindkét sofőr könnyű sérüléseket szenvedett. A baleset körülményeit a Püspökladányi Rendőrkapitányság vizsgálja.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság arra kéri a közlekedőket, hogy tartsák be a közlekedési szabályokat, hiszen jogkövető magatartással, körültekintő vezetéssel és odafigyeléssel a balesetek megelőzhetőek! – olvasható a rendőrség honlapján.