Három autótűz egyetlen nap alatt: nem a húsvét miatt locsoltak sokat a hajdú-bihari tűzoltók

Felvételünk illusztráció
Felvételünk illusztráció - © Fotó: Derencsényi István
Hajdú-Bihar – Mozgalmasan telt a szombatjuk és a vasárnapjuk is, a közlekedési balesetek mellett egy Cívis utcai tűzhöz is vonulniuk kellett.

Villanyoszlopnak ütközött egy személyautó szombat este Sámsonkertban, a Szűcs utcában. Egy személy megsérült, akit a mentők kórházba szállítottak. A debreceni hivatásos tűzoltók az autót áramtalanították. A törött oszlop a nagyfeszültségű vezetékek miatt veszélyessé vált a gyalogos és a gépjármű forgalomra. Az áramszolgáltató szakemberei ezért új póznát állítottak. A munka idején a környező lakásokban nem volt áram.

Két személyautó ütközött össze vasárnap reggel Debrecenben, a Kemény Zsigmond utcában. Személyi sérülés nem történt. Az egyik gépjármű a baleset miatt füstölni kezdett. Az ott tartózkodók a – debreceni tűzoltók kiérkezése előtt – egy porral oltó segítségével elfojtották a lángokat, így a tűzoltóknak már csak az autók áramtalanítása maradt.

Teljes terjedelmében égett egy személyautó Nádudvaron, a Szabadság utcában vasárnap délelőtt. A tűzhöz a püspökladányi és a hajdúszoboszlói tűzoltók vonultak ki, akik két vízsugárral eloltották a lángokat. A balesetben nem sérült meg senki.

Elektromos zárlat miatt tűz ütött ki Debrecenben, egy Cívis utcai lakásban vasárnap kora délután. Senki nem sérült meg. A tüzet a tűzoltók kiérkezése előtt eloltották az ott élők.

Árokba borult Nádudvar közelében vasárnap délután egy személygépjármű. A püspökladányi és a karcagi tűzoltókat riasztották a helyszínre, akik a teljes terjedelmében égő autót két vízsugárral oltották el. Személyi sérülés szerencsére ott sem történt – közölte Papp-Kunkli Nóra, a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megbízott megyei szóvivője.

HBN