Harmincmillió forint értékű kábítószert foglaltak le Budapesten

Budapest – Vásárláskor tetten értek két drogkereskedőt Budapesten, majd a tartózkodási helyükön harmincmillió forint értékű kábítószert találtak és foglaltak le – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata a police.hu oldalon szerdán.

Azt írták, hogy a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vett egy 36 éves budapesti és egy 39 éves nagykovácsi férfit.

A nagykovácsi férfi kedd este egy II. kerületi parkolóban két kiló kábítószergyanús növényi származékot – feltehetően marihuánát – vásárolt a budapesti férfitól, amiért 2,6 millió forintot fizetett. A rendőrök a kábítószer átvételekor tetten érték és elfogták őket.

A nyomozók a 36 éves férfi váci hétvégi házában körülbelül háromszáz tő vadkendert, többkilónyi, értékesítésre becsomagolt kábítószert, valamint a termesztéshez használt eszközöket találtak és foglaltak le. Társa tartózkodási helyén három kilogramm szárított növényi származékra és több kilogramm különböző halmazállapotú kábítószergyanús anyagra bukkantak.

A lefoglalt kábítószer kiskereskedelmi értéke a feketepiacon körülbelül harmincmillió forint – emelték ki.

A két gyanúsított ellen az eljárást az NNI folytatja le, amely előterjesztést tett előzetes letartóztatásuk indítványozására.

– MTI –