háziállat

2019.11.10. 11:30

Szükség van egy új társra kedvencünk halála után

Draveczky Ágnes szerint egy csupa szív gazdinak mindig is szüksége lesz kutyusra.

Sokak életében a négylábúak nem háziállatként, hanem családtagként vannak jelen, így az elhalálozásuk még inkább fájdalmas. Draveczky Ágnesnek gyermekkorától kezdve mindig volt kutyusa, nem tudott meglenni nélkülük, igazi kutyaimádónak tartja magát.

Tanítja is

Természetesen egytől egyig szerette a négylábúakat, viszont legutóbbi kutyusa, egy kis tacskó elvesztése nagyon megviselte a fiatal lányt. Úgy érezte, az iskolai tanulmányok miatt nem tudott eleget foglalkozni tacskójával, amit utólag nagyon megbánt, és megfogadta, ha valaha lesz másik kutyája, sokkal több időt fog szakítani rá. – Szerintem egy igazán jó gazdi nemcsak szeretgeti az állatait, hanem tanítja, fejleszti is őket. Egy kutyusnak persze szüksége van a szeretetre, de ugyanúgy a törődésre is, ami nem csak simogatást, néhány kedves szót jelenthet. Tavaly decemberben elvesztettem egy kutyusom, úgy éreztem, hogy nincs szükségem arra, hogy a helyét bárki is betöltse, azonban az idő elteltével rájöttem, hogy nem tudok meglenni négylábú társ nélkül. Ezért néhány hónapja úgy döntöttünk a családdal, hogy magunkhoz veszünk egy angol cocker spánielt, ami életünk egyik legjobb döntése volt – mondta Ágnes.

Forrás: Draveczky Ágnes és Málna

Valódi cukiság

A lány négy és fél hónapja gazdája Málnácskának, a kölyök spánielnek, de már most tudja: egy igazi társra talált benne. – Egy kolléganőmtől vásároltuk Málnát, amikor először belépett a portánkra már tudtam, hogy ő itt is fog maradni: otthon érezte magát, játékos és fürge volt, egy valódi cukiság – tette hozzá mosollyal az arcán.

– Sokan félnek új kutyust hazavinni, nem akarják, hogy bárki is az elhunyt kedvencük helyét bitorolja, azonban szerintem ez nem erről szól. Úgy gondolom, egy igazi kutyaszerető embernek hiányzik az életéből, hogy négylábúakkal foglalkozzon. Ez egy megmagyarázhatatlan szeretet, amit valóban csak a csupa szív gazdik érthetnek meg – nyilatkozta végül.

NE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában