Harminc magyar a nemzetközi autósportos tehetségkutató döntőjében

Budapest – Harminc tehetséges fiatal jutott be a magyar GFS Racing által szervezett nemzetközi autóversenyző tehetségkutató vasárnap-hétfői döntőjébe, s a győztes versenyzőülést kap egy teljes szezonra a nemzetközi mezőnyt felvonultató FIA Swift Cup Europe márkakupa-sorozatban.

Az érdeklődők országszerte hét helyszínen – hat gokartpálya és egy szimulátorközpont -, valamint online versenyeztek azért, hogy bejussanak a Pozsonyban és a Slovakiaringen sorra kerülő fináléba.

A szervezők tájékoztatása szerint a döntőben különdíj is várja a magyar versenyzőket, akiknek 30 külföldi riválissal is meg kell küzdeniük a győzelemért. A legjobb magyar – adott esetben a második helyezett – különdíja egy teljes versenyhétvége egy 1300 köbcentis Suzuki Swifttel a márkakupa-sorozatban.

A tehetségkutatón azok vehettek részt, akik április 1-ig betöltötték a 14. életévüket és még nem múltak el 25 évesek.

A kétnapos döntőben gokartozás, szimulátorozás, írásbeli és vezetéstechnikai teszt is várja versenyzőket, akiknek a nyelvtudásukról és fizikai kondíciójukról is számot kell adniuk. A részletes program megtalálható a következő weboldalon.

A FIA Swift Cup Europe sorozatban az idén hat hétvégén 17 futamot rendeznek Magyarországon, valamint Ausztriában és Szlovákiában, többek között a túraautó-világbajnokság (WTCC) és a kamion Európa-bajnokság betétversenyeként.

– MTI –