Harminc éve nyert vb-ezüstérmet a magyar férfi kézilabda-válogatott

Budapest – Harminc éve lett világbajnoki ezüstérmes a férfiválogatott – írta csütörtöki megemlékező összeállításában a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ).

Az MKSZ kiemelte, hogy az 1986. március 8-án, Zürichben elért eredmény azért is értékes, mert mindmáig ez az egyetlen érem, amelyet a férficsapat felnőtt világversenyen szerzett.

Az akkor 31 esztendős, de trénerként már 1982-ben BEK-győztes Mocsai Lajos, aki 1985 augusztusában lett a válogatott szövetségi kapitánya, így emlékezett vissza a jugoszlávok elleni döntőre:

“Nagyon motivált csapattal dolgozhattam, elképesztő mennyiségű munkát tudtunk elvégezni a fiúkkal, többen úgy vélték, talán az utolsó lehetőségük a svájci vb arra, hogy nagy eredményt érjenek el. Háromszor is találkoztunk Vujovicsékkal a vb előtt, mindháromszor idegenben. Egy vereség és egy győzelem után a világbajnoki döntőben volt sanszunk, de objektív módon nézve az ellenfél szinte végig vezetett, mi pedig úgy tűnt, erőnket vesztettük a hajrára” – így Mocsai, aki ezzel fejezte be mondandóját:

“Az ezüstérem, amit maga Juan Antonio Samaranch, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság akkori elnöke akasztott a nyakunkba, örök emlék, az elvégzett munkára, a teljesítményünkre és az azóta tartó barátságokra nagyon büszke vagyok!”

– MTI –
hirdetés