Hármas karambol és egy csúnya traktorbaleset Hajdú-Biharban

Akt.:
Hármas karambol és egy csúnya traktorbaleset Hajdú-Biharban
© Fotó: katasztrófavédelem
Hajdú-Bihar – Tevékeny nap áll a megye tegnap szolgálatban lévői tűzoltói mögött.

Debrecenben, az Őszirózsa közben egy negyedik emeleti társasházi lakásba kellett bejutniuk, csütörtök délelőtt. Az ott élő idős ember, napok óta nem adott életjelet magáról, ezért környezete aggódni kezdett. A tűzoltók gépezetes tolólétrán át az erkélyen keresztül mentek be, és az idős személyt a mentőszolgálatnak átadták. Délben egy dohányárut szállító kamion és egy mezőgazdasági vontató ütközött össze Báránd külterületén a 42-es számú főúton. A püspökladányi hivatásos tűzoltók a járműveket áramtalanították; a mentők egy embert könnyű sérülésekkel kórházba szállítottak.

kv2

Fotó: katasztrófavédelem

Kétszáz négyzetméteren égett a nádas Hajdúdorogon, az Agyag utcában délután. Anyagi kár nem keletkezett. Nem úgy a debreceni hármas karambolban. Ahogy arról a rendőrség szóvivője beszámolt: egy személyautó közlekedett 17.40-kor a Füredi út irányából a Balmazújvárosi úton, majd az egykori Baumax-áruház épületénél a szervizútnál balra fordulva nem adott elsőbbséget a belváros felé tartó motorosnak, aki felborult és nekicsapódott egy álló autónak. A súlyos sérülései miatt a mentők kórházba szállították a motorost. A tűzoltók elvégezték a járművek feszültségmentesítését, majd a motorból kifolyt olajat felitatták.

A rendőrök Hajdúnánáson őrizetbe vettek egy 54 éves nőt, aki egy üzletből lopott. Bűncselekmény miatt három férfit fogtak el Debrecenben és ugyancsak a cívisvárosban intézkedtek két esetben: egy 37 éves nő öngyilkossági szándékáról tett kijelentést, őt a rend őrei átadták a mentőknek, ahogyan azt a 41 éves nőt is, akihez zavart viselkedése miatt hívták őket a járókelők.

HBN