Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.03.08. 12:35

Dzsungelbe csalták az idegeneket Nyíregyházán

<p>Nyíregyháza - A Zöld piramis projekt közel 2 milliárd forint értékű beruházás lesz, ahol helyet kap majd Ázsia élővilága. <dia width="900" height="700" alt=""><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Dzsungelbe_csalt_k_az_idegeneket_2008_03_08/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://www.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Dzsungelbe csalták az idegeneket 2008.03.08." /></a></dia></p>

Dzsungelbe csalták az idegeneket, akiknek ott kellett szembetalálkozniuk a félelmetes ragadozókkal. Hogy tragédia nem történt, az „csupán” annak köszönhető, hogy a környező országokból érkező idegenforgalmi szakemberek a Sóstón a Hotel Dzsungelben kivetítőn követhették nyomon a Nyíregyházi Állatpark gazdag állományát.

A Vakáció Nemzetközi Utazási, Idegenforgalmi és Szabadidő Kiállítás és Vásár keretében ugyanis szombaton a Turisztikai fejlesztések a Sóstófürdőn című témakörben hallhattak két előadást Nyíregyháza testvér- és partnervárosainak képviselői. Érkeztek vendégek Lengyelországból, a Felvidékről, Erdélyből, Kárpátaljáról és Lembergből.

A vendégeket a házigazda város nevében Moskovics Károly önkormányzati képviselő köszöntötte. Mint elmondta, az állatpark és a fürdők jelentik napjainkban a legnagyobb idegenforgalmi erőt. Ezt a lehetőséget össze lehet kapcsolni megyénk nevezetes látnivalóival, a tokaji borvidékkel, s így igazán tartlmas programot találnak a Nyíregyházát felkereső külföldiek.

A köszöntő után a turisztikai szakemberek a Nyíregyházi Állatparkról kaphattak egy átfogó képet. Révészné Petró Zsuzsanna mutatta be az intézményt, amely napjainkban évente már 300 ezer látogatót fogad. Kiemelte a megújulás fontosságát, az újabb és újabb külünlegességek megvalósítását: látványetetés, állatbemutató, tevegelés, erdei iskola, Zoo-szakkör, Zoo-suli nyáron.

Az újdonságok között megemlítette a dél-amerikai házat, amelyet hamarosan átadnak. Szólt a Zöld piramis projektről is, amely közel 2 milliárd forint értékű beruházás lesz. A 3 ezer négyzetméteres alapterületű, háromszintes épületben Ázsia élővilágát mutatják majd be.

Belus Tamás, a Sóstógyógyfürdők Zrt. igazgatója a gyógyfürdői hagyományokról, lehetőségekről, a kicsik és nagyok igényét kielégítő élményfürdőről, s a további elképzelésekről szólt. Mint kiemelte, Sóstó szerencsés földrajzi helyzetben van, hiszen szinte egyforma távolságra van Szlovákiától, Ukrajnától, Romániától, így számíthat az innen érkező vendégekre is.

 

- M. Magyar László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!