Hárman meghaltak Abádszalóknál balesetben

Akt.:
Abádszalók, 2016. július 13. Összeroncsolódott személyautó és mikrobusz mellett helyszínelnek rendőrök a 3216-os úton, Abádszalók és Tiszabura között 2016. július 13-án. A két jármű összeütközött, az autóban utazó család - egy tízéves gyermek és a szülei - nem élték túl a balesetet. A mikrobuszban utazó három ember közül ketten súlyosan megsérültek.
Abádszalók, 2016. július 13. Összeroncsolódott személyautó és mikrobusz mellett helyszínelnek rendőrök a 3216-os úton, Abádszalók és Tiszabura között 2016. július 13-án. A két jármű összeütközött, az autóban utazó család - egy tízéves gyermek és a szülei - nem élték túl a balesetet. A mikrobuszban utazó három ember közül ketten súlyosan megsérültek. - © MTI Fotó: Mészáros János
Debrecen/Miskolc/Szolnok – Összeütközött egy személyautó és egy mikrobusz Abádszalók és Tiszabura között, a 3216-os úton szerda délután, hárman meghaltak, hárman megsérültek, egyikük életveszélyesen – közölte a mentőszolgálat, a rendőrség és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház az MTI-vel. A rendőrök teljes útlezárás mellett helyszíneltek, de este újraindulhatott a forgalom.

Kardos József, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) Jász-Nagykun-Szolnok megyei vezető mentőtisztje elmondta: a személyautóban utazó család – egy tízéves gyermek és a szülei – nem élték túl a balesetet. A mikrobuszban utazó három ember közül ketten súlyosan megsérültek, egyiküket a debreceni mentőhelikopter Szolnokra, a másik sérültet a miskolci mentőhelikopter Miskolcra vitte. A mikrobusz könnyű sérültjét mentőgépkocsival szállították a karcagi kórházba.

Filéné Simon Ibolya, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház sajtóreferense az MTI érdeklődésére elmondta: az intézményükbe vitt nő sérülései életveszélyesek, várhatóan csütörtökön megműtik.

A szolnoki Hetényi kórház csütörtökökre ígért tájékoztatást a hozzájuk vitt beteg állapotáról.

– MTI –