Harmadszor is elstartolt a CSAK Design

Harmadszor is elstartolt a CSAK Design
© Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Minőségi és egyedi termékekkel ismerkedhettek vasárnap a vásárra látogatók.

A teljesség igénye nélkül divatos ruhadarabokkal, ékszerekkel, újrahasznosított termékekkel, kerámiatárgyakkal, gyerekjátékokkal és grafikákkal találkozhattunk a III. CSAK Design vásáron, melyet vasárnap tartottak a Debreceni Egyetem Díszudvarán.

Egyre nagyobb az érdeklődés a „nem tucat” termékek iránt, tudtuk meg Kopócs Évától, az egyik kiállítótól. – Én hat éve kezdtem el foglalkozni újrahasznosított termékekkel, bármilyen használati ruhadarabból készülhet valami egészen különleges – mondta. Egy trikó például a nyaklánc és táska kiváló alapanyaga lehet.

ds (2)Fotó: Derencsényi István

– Itt mindenki a saját termékével van jelen, melyek a világban bárhol megállnák a helyüket. Ez a vásár egy alulról szerveződő esemény, mi magunk fordítunk időt arra, hogy megvalósulhasson, ezért mindenki a magáénak is érzi. Egyre nagyobb az igény az ilyen minőségi termékekre, terveink között szerepel, hogy több megyeszékhelyre is ellátogatunk majd a jövőben – mondta Vízhányóné Szolnoki Gizus főszervező. Hozzátette, a vásárra ezúttal egy kis gasztronómiát is becsempésztek, valamint, ahogy már megszokhatták, hangulatos élőzene és workshop is színesítette a programot. Így a vásárlók nem csupán az iparművészek munkáival ismerkedhettek meg, hanem színvonalas kulturális élménnyel is gazdagodhattak.

VK