Harmadik alkalommal ért fel a csúcsra a DASE

Akt.:
A DASE győztes csapata: (balról) Csank János, Tar László, Dósa Sándor, Szarvas Endre, Kegyes László, Bencsik András, Palatitz László, Honti László, Lengyel András, Krizsán Zoltán, Kállay Ferenc, Bába Antal, Balogh Lajos, Konyári Lajos. Gugolnak: Farkas István, dr. Moldvay István, Mészáros Péter, Kocsis Sándor, Révai Zoltán, dr. Csimma Ferenc, Kovács Gyula.
A DASE győztes csapata: (balról) Csank János, Tar László, Dósa Sándor, Szarvas Endre, Kegyes László, Bencsik András, Palatitz László, Honti László, Lengyel András, Krizsán Zoltán, Kállay Ferenc, Bába Antal, Balogh Lajos, Konyári Lajos. Gugolnak: Farkas István, dr. Moldvay István, Mészáros Péter, Kocsis Sándor, Révai Zoltán, dr. Csimma Ferenc, Kovács Gyula. - © Fotó: Magánarchívum
Debrecen – Bajnoki címmel ünnepelte alapításának 110. évfordulóját a DASE veterán labdarúgó­csapata.

Kilencedik alkalommal gyűltek össze a 60 éven felüli labdarúgók az Országos Veterán Labdarúgó Fesztivál alkalmából. A 2008-ban indított, Európában egyedülállónak számító veterán versenysorozat tornáit őszi-tavaszi rendszerben, az ország tíz helyszínén rendezték meg az idény során. A záró fesztiválon a sorozatban résztvevő negyven csapat közül a legjobb 12 mérte össze tudását a Dabas FC pályáján. Több mint kétszáz hatvan éven felüli labdarúgó vívott nagy csatát a fesztivál győztese címért. Az ország tíz régió­jából érkező tizenkét csapat négy selejtező csoportban mérkőzött meg egymással, majd az egyenes kieséses szakasz során alakult ki a végső sorrend. A DASE a Kecskeméttel és a Kaposvár csapatával került egy csoportba. A Kecskemétet 3–2-re, a Kaposvárt 6–5-re győzte le a debreceni egyetemi csapat és került a négyes döntőbe.

Az elődöntőben a Szekszárdot 5–1-re gyűrték le a cívisvárosiak, akik így bejutottak a fináléba, ahol a Pécsi MSC gárdájával mérkőztek meg. Szoros küzdelemben dőlt el az aranyérem sorsa, hosszabbításban alakult ki a 3–1-es végeredmény a DASE javára. Ezzel a győzelemmel immár harmadik alkalommal lett bajnok a DASE veterán labdarúgócsapata.

HBN


A torna végeredménye

1. DASE

2. PMSC

3. Videoton

4. Szekszárd

Különdíjasok

Gólkirály: Nyisztor Sándor (Nyíregyháza)

Legjobb mezőnyjátékos: Tiber László (Videoton)

Legjobb kapus: Krizsán Zoltán (DASE)

Legidősebb játékos: Fister Ferenc (Videoton)