Harmadik a DVSE az OB II-ben

Harmadik a DVSE az OB II-ben
A június 19-i visszavágón is simán nyertek a srácok a Szolnoki Rozmárok ellen, így nem volt kérdés, hogy ebben a szezonban a debreceniek nyakába kerül a bronzérem. Mostantól irány az OB I B vagy akár az OB I.

Férfi Vízilabda OB II, helyosztó a 3. helyért, visszavágó

2010. június 19. Debrecen

Debreceni VSE – Szolnoki Rozmárok

13-9 (4-1, 4-2, 3-3, 2-3)

DVSE: Mátyás – Varga P. 1, Kelemen M. 5, Varga A. 3, Kőrösi D. 1, Pillió, Beges, dr. Vass, Szabó B. 2, ifj. Borbély 1, Nagy R., Szabó Zs., Szabó Á. (kapus). Edző: Gyöngyösi András, Kardos Sándor.

Gól emberelőnyből: -, ill. 3/4

Gól ötméteresből: 2/2, ill. –

Gyöngyösi András: Az első meccsen már eldőlt minden, amikor nyolc góllal nyerni tudtunk. Gőzerővel készülünk az osztályozóra, amely a legfontosabb két meccsünk lesz a szezonban. Az OB II-ben elért harmadik hely az elmúlt évek 13-16. helyeihez képest nagy siker a debreceni vízilabdázás életében, de a legfőbb célunk a feljebb kerülés.

A szombati visszavágónak 8 gólos fórral nekivágó DVSE gyakorlatilag az első két negyedben játszott úgy, ahogyan egész tavasszal, vagyis elöl játékrészenként négyesével szórva a gólokat, hárul pedig keményen védekezve. Amikor már összesítésben 13 gólra duzzadt az előnye, visszább vett a gárda az iramból, ráadásul mindenki szerephez jutott a keretből, kivéve a korábban öt meccsre eltiltott dr. Mosonyi Zsoltot, így a szolnokiak ekkortól partiban voltak a hazaiakkal.

Kérdéses még, hogy mi lesz a DVSE sorsa, ami jelenleg biztos, hogy az OB II bronzérme a fiúk nyakába került egy hibátlan tavaszt követően, illetve, hogy az OB I B-ért osztályozót játszanak a srácok.

Az első meccsre június 26-án kerül sor Debrecenben a Sportuszodában. A visszavágó vagy egy héttel később, vagy, ha a DVSE kérelmét elfogadják, rögtön egy napra rá lesz esedékes. Gyöngyösi András szakmai vezető ugyanis ezt szorgalmazza, vagyis ebben az esetben vasárnap már idegenben tehet pontot a párharc végére a DVSE.

Az ellenfél végül nem a Békéscsaba lett, mivel a Bertók Szentes nagyot hajrázva beérte közvetlen riválisát az OB I B-s bajnokság utolsó előtti helyén.

 

dvse.hu