Harmadával többen keresnek felüdülést a strandokon

Niki és Denise is a strandon vészelte át a hőséget Hajdúszoboszlón
Niki és Denise is a strandon vészelte át a hőséget Hajdúszoboszlón - © Fotó: Matey István
Debrecen, Hajdúszoboszló – Bár vízközelben 2-3 fokkal kellemesebb az idő, ez a hőség szinte már a strandon se jó.

Mind a szálláshelyek, mind a fürdők erős nyári szezont vetítenek előre az országos várakozásoknak megfelelően megyénkben is. Jelentős vendégszám-növekedés figyelhető meg a strandokon, júniusban és július első napjaiban inkább a hétvégéken volt ez jellemző, most már a hét közepén is komoly a forgalom.

Fürdőink keresettsége természetesen erősen időjárásfüggő, még akkor is, ha a legtöbb téli-nyári nyitva tartással üzemel. Az ideális 30-32 Celsius fok és egyenletes napsütés lenne – tapasztaljuk, s mondják a fürdővezetők, mert bár vízközelben 2-3 fokkal kellemesebb az idő, azt kell mondani, ez a hőség szinte már a strandon se jó. Olyan erővel süt a nap, hogy a déli óráktól kimondottan nehéz elviselni, és a sugárzásra is figyelni kell. Megyeszerte körülbelül harmadával annyian vannak a medencék partján, mint egy átlagos nyári napon, de úgy tűnik az egymás mellé letett törölközőkből, hogy a víz közelsége mostanság a komfortérzettől is fontosabb.

Partik, fesztiválok

A július együtt jár a fesztiválokkal, szórakoztató programokkal, amelyek szintén emelik a strandok telítettségét. A debreceni Aquaticum például a Campus idején 50 százalékos kedvezményt nyújt a fesztiválozóknak egész napos belépőjéből.

Holléry Tibor, a Debreceni Gyógyfürdő Kft. fürdőszolgáltatás divízió igazgatója a 2014. és 2015. évi forgalmat nézve 30,5 százalékos növekedésről számolt be.

– Júliusban majdnem tízezer fővel több fürdővendég érkezett hozzánk (július 1. és 19. között), mint a tavalyi évben. Köszönhető ez a közelmúltbeli strandparty – programnak is, emellett a strandok éjszakája eseménnyel készülünk július 31-én, az ezt követő hétvégén pedig helyszíne leszünk a Hajdú-Bihar Megyei Strandröplabda-bajnokságnak 0 emelte ki.

A hajdúszoboszlói gyógy- és strandfürdőbe idén eddig szintén 30 százalékkal több belépőjegyet váltottak, mint a tavalyi év azonos időszakában. A nagymértékű növekedést elsősorban a kedvező időjárásnak, a tartós kánikulának tulajdonítják, másrészt pedig tavalyi fejlesztéseiknek, aminek keretében megújult a gyógyfürdő és a strandon is megújítottuk az egyik medence környékét.

Csúszdaláz

– Az Aquapark (csúszdapark) látogatottsága mindent megdöntött: felével köttek többen, mint tavaly. Ehhez a sikerhez nagymértékben hozzájárul a jó időn kívül az, hogy tavaly a 6 új „extrém” óriáscsúszda épült. Elsősorban a fiatalok körében nagyon-nagy az érdeklődés – tájékoztatott Kállai Zsuzsa, a komplexum marketing menedzsere. Egyébként Szoboszló egyfajta státuszszimbólum lett, megannyi ismert ember látogatja szerte az országból, és több tévéműsornak is helyet ad.

HBN-BB ​