Harcot hirdetett a Wall Street-i gazdasági bűnözés ellen a manhattani ügyész

Harcot hirdetett csütörtökön a Wall Street-i gazdasági bűnözés ellen New York egyik vezető ügyésze.

Manhattan kerületi ügyésze, Cyrus Vance azt közölte, hogy hivatala fáradhatatlanul fog harcolni a magas szinteken folytatott törvénytelenségek ellen a pénzügyi világban, amelyet sorozatos bűncselekmények ráztak meg a világgazdasági válság kirobbanása után.

Cyrus Vance, a néhai amerikai külügyminiszter fia, azt is bejelentette, hogy létrehozták a Nagy Gazdasági Bűncselekmények Irodáját, amellyel a pénzügyi csalások, visszaélések elleni eddigi erőfeszítéseket akarják hatékonyabbá tenni. Az iroda vezetője az a Richard Weber lesz, aki a pénzmosás és a vagyonelkobzás felelőse jelenleg az Egyesült Államok igazságügyi minisztériumában.

Az új iroda feladata lesz a befektetési, jelzálog csalások feltárása, valamint az internetes csalások és a nemzetközi pénzmosási műveletek leleplezése, beleértve a terroristák finanszírozásának tranzakcióit is. “Az igazságügyi minisztériumban világos volt a számomra, hogy a legfontosabb pénzügyi műveletek Manhattan-en keresztül mennek, mert ez a pénzügyi világ központja.”- mondta Richard Webber, aki közölte: megtiszteltetés a számára, hogy csatlakozhat a Cyrus Vance ügyész által meghirdetett küzdelemhez.