"Harcoljatok a bajnoki címért!"

A debreceni lányok produkciója után végre ismét tombolt a „Hódos népe”.

„Csak nehogy megremegjen a kezük a nagy lehetőség kapujában!” – mondta az egyik Loki-mezbe öltözött drukker, mire a társa megnyugtatta: „Ne aggódj, Vili elmondta nekik, ha be akarnak lépni azon a bizonyos kapun, akkor nagyot kell lépni, mert ha csak csoszognak, akkor megbotolhatnak a küszöbben és annak bukás lehet a vége.”

Férfias játékok

Pontosan nem tudhatjuk, mit mondott Köstner Vilmos a lokistáknak a Vác elleni meccs előtt, de arra biztosan kitért, hogy a Dunakanyarban elért győzelem csakis akkor ér sokat, ha a Hódosban is nyerni tudnak tanítványai. Mert ugye a második siker már az Arany Ászok rájátszásának döntőjét jelentette… A tétnek megfelelően zsúfolásig megtelt a debreceni sportcsarnok, s a helyzethez igazodva nem csak a B-közép, hanem a szemben lévő oldal is igazán kitett magáért ezen a rangadón.


Itt megtekintheti a mérkőzés teljes fotósorozatát


Mert ez az összecsapás vérbeli rangadó volt, nem lehetett szép játékra számítani, viszont a küzdelem, a szinte már-már férfias játék előre borítékolható volt. S így is kezdődött a meccs, aminek egyetlen szépséghibája az volt, hogy rendre a Tóth Tímea által vezetett váciaknál volt az előny.

De két gólnál nagyobb különbség nem volt a felek között, amit a 20. percre megfordított a Loki (8–7), ám a vendégek újítani tudtak. Szerencsére a DVSC-nek is volt válasza: a hajrában megfordították az állást Szabó Valériáék, így a szünetben hazai előnyt mutatott az eredményjelző (12–11).Izgalmas játék, tomboló közönség – Videó


Korvex-henger

A pihenőt követően folytatódott a kőkemény csata, ám bő 5 perc elteltével beindult a Korvex-henger, s 15–14-ről percek alatt 19–14-re változott az állás. Németh Andrásnak nem volt mit tennie, a sérüléssel bajlódó Tóth Tímeát is harcba kellett küldenie újból, de a válogatott átlövő sem tudott segíteni a Duna-partiakon, bár percekre két gólra fel tudtak zárkózni a Debrecenre.

Viszont a hajdúságiak jól védekeztek, Kiss Éva a kapuban meghálálta Köstner-mester bizalmát, s Mörtel Renátáék remekül céloztak az ellenfél kapujánál, így pillanatok alatt visszaállt a biztosnak tűnő differencia a csapatok között. Az utolsó pillanatokban már a fináléba jutást ünnepelte a csapat és a szurkolótábor, amikor „légy került a levesbe”, ugyanis Bulath Anitát piros lappal végleg kiállították, s ez a döntés lehet, hogy eltiltást von majd maga után. A vége 31–26, és örömünnep lett a Hódosban.

A „Bulath-incidens” sem zavarta azt az ünneplést, amit a drukkerek rendeztek a lányoknak: a régi, jól ismert sláger („Újra itt van a nagy csapat”) mellett a szurkolók már a jövőbe tekintettek, amikor azt skandálták: „Harcoljatok a bajnoki címért!”. A két Vác elleni meccsből kiindulva kijelenthető, ezzel nem lesz baj a fináléban sem.

MESTERSZEMMEL
Köstner Vilmos
: – Az első félidőben védekezésben, szünet után támadásban nyújtottunk átlagon felüli teljesítményt. A két mérkőzést alapján megérdemelten jutottunk a döntőbe. Köszönöm a csapatnak a kiváló hozzáállást, a szurkolóknak pedig a fantasztikus hangulatot.
Németh András: – Javultunk az első meccshez képest, de nem annyit, hogy esélyünk lett volna a DVSC otthonában. Így megérdemelt a debreceniek továbbjutása.

Jegyzőkönyv

 DVSC-KORVEX–VÁCI NKSE 31–26 (12–11)

Debrecen, 2000 néző. V: Dobrovits, Tájok DVSC: KISS É. – Csáki 2, BULATH 7, HORNYÁK D. 1, SZABÓ V. 3, Bogdanovics, Juhász G. 1. CSERE: Triffa (kapus), Lovric 1, MÖRTEL 5, BOGNÁR B. 6 (4), BORBÁS 1, KAZAI 4, Slakta. Edző: Köstner Vilmos

VÁC: Herr O. – BAROSS 4, Farkas V., TEMES 8 (2), Uhraková 1, TÓTH T. 8 (2), Vaszari 2. CSERE. Juhász E. (kapus), KLIVINYI 3, Borkowska. Edző: Németh András Kiállítások: 10, ill. 4 perc Hétméteresek: 4/4, ill. 5/4 Az eredmény alakulása. 4. p.: 2–2. 12. p.: 3–5. 19. p.: 7–6. 25. p.: 9–11. 34. p.: 15–14. 41. p.: 19–14. 48. p.: 22–20. 52. p.: 27–22További hírek a haon-sportoldal kategóriából

Sporthírek