Harapásgátló veszélyes kutyáknak

Harapásgátlót talált fel kutyáknak egy svájci férfi. – adta hírül kedden a német média.

Eltérően a szájkosártól, Tim Saciri rugalmas, műanyag fogborítója lehetővé teszi az állatnak, hogy kinyissa és becsukja a száját, játsszon, miközben az elülső, alsó és felső fogakat beburkolva lehetetlenné teszi, hogy a kutya beleharapjon áldozatába.

A svájci férfi találmánya kicsit emlékeztet arra a betétre, amit azoknál az embereknél szoktak használni, akik éjszaka csikorgatják a fogaikat. A feltaláló eredetileg a négyéves rottweilerének fejlesztette ki a harapásgátlót, mivel Svájcban veszélyes kutyának minősítik ezt a fajtát, ezért kötelező a szájkosár viselése. Tim Saciri azonban megsajnálta kedvencét, mert az állat nagyon szenvedett a szájkosártól.

A feltaláló szerint a kutya-fogvédő alapvető szükségletet elégít ki, hiszen az állat nem érzi azt a korlátozottságot, amit egy szájkosárral, és a betét révén megszűnik annak a kockázata, hogy egy kutya súlyos sérülést vagy esetleges halált okozzon a harapásaival, főként gyerekeknek. Példaként említette a tavaly februári esetet, amikor egy babát harapott halálra egy Jack Russell és egy Staffordshire bull terrier, márciusban pedig egy pitbull harapta le egy 11 éves kisfú egyik fülét.