Happy enddel ért véget a kalandos debreceni biciklilopás

A kerékpár végül visszakerült a gazdájához
A kerékpár végül visszakerült a gazdájához - © Fotó: police.hu
Debrecen – A debreceni járőrök perceken belül elfogták a biciklitolvajt, és lefoglalták az eltulajdonított kerékpárt – adta hírül a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság.

A rendőrségre arról érkezett bejelentés április 16-án 10 óra körül, hogy Debrecenben, a Déri térről elloptak egy kerékpárt. A rendőrök a helyszínre mentek, és adatgyűjtést végeztek, majd egy közeli utcában igazoltattak egy férfit, aki feltűnően gyanúsan viselkedett. A járőrök kérdőre vonták az 54 éves férfit az eltűnt kerékpárral kapcsolatosan, aki kis hezitálást követően elárulta a rendőröknek, hogy ő tolta el a kerékpárt úgy, hogy annak hátsó kereke nem forgott, mivel egy számzáras lakattal volt rögzítve – olvasható a police.hu-n megjelent közleményében. A tájékoztatásból kiderül: a férfi egy közeli utcában hátrahagyta a lopott biciklit, és nélküle folytatta az útját. Az egyenruhások előállították a rendőrkapitányságra a helyi lakost, aki gyanúsítotti kihallgatásán elismerte a bűncselekmény elkövetését.

A nyomozók az eltulajdonított kerékpárt még aznap visszaadták a tulajdonosának.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a gyanúsítottal szemben lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást.