Infúziópalackos „hadviselés” a Kenézyben

Akt.:
Biztonsági szolgálat a Kenézy Kórházban - illusztráció
Biztonsági szolgálat a Kenézy Kórházban - illusztráció - © Fotó: Matey István
Debrecen – Rendszeressé váltak a kórházi dolgozók elleni atrocitások.

Megölésükkel riogatta a nővéreket és fenyegetően a rokonaitól kért segítséget telefonon vasárnap este egy asszony a Kenézy-kórházban. A nőt, akinek a fiát látták el az egészségügyi dolgozók, az bőszítette fel, hogy rászóltak, amikor a traumatológiai osztályon lefeküdt a betegeknek előkészített ágyba. Az ijedt nővérek rendőrt hívtak.

Szintén a múlt héten egy ittas, lábsérült férfi – feltehetően részegsége következtében – kicsúszott a tolószékből, amellyel vizsgálatra vitték, majd a rendelőben dühödten szétcsapott a rajta segíteni szándékozó orvosok, ápolók között, többeket bántalmazva.

Másfél-két hónapja a teljes betegellátás leállt rövid időre, amikor egy édesanyja halálán kiborult ittas férfi infúziós palackokat vert szét a fején, majd azzal fenyegetőzött, hogy megüti, aki közbe mer avatkozni.

A Napló által megkérdezett orvosoknak az egészségügyi dolgozók mindennapi szidalmazása fáj a leginkább. Mint megjegyezték, elsősorban az ittas és kábítószer hatása alatt álló betegekkel, látogatókkal, valamint a pszichiátriai kezelés alatt álló, zavart betegekkel gyűlik meg a bajuk.

HBN-RaL


Erőszak a kórházban

Debrecen – Sok energia megy el az egészségügyi személyzet és a betegek, hozzátartozók konfliktusain.