Akár a debreceni énekes is lehet A Dal nyertese

Akt.:
Akár a debreceni énekes is lehet A Dal nyertese
© Fotó: Magánarchívum
Debrecen – Dánielfy Gergely a 17-es számmal indulhat a győzelemért.

Szombaton eldől, kié lesz Magyarország dala, mellyel hazánkat képviselheti valaki az Eurovíziós Dalfesztiválon, Lisszabonban. A nyolc döntőbe jutott dal előadója között ott van a debreceni Dánielfy Gergely is, aki a kezdetektől töretlen sikert könyvelhet el Azt mondtad című szerzeménye kapcsán. Ahogyan Gergely többször elmondta lapunknak is, ez a dal a tisztaságot tükrözi, mely sokak szívébe belopta magát. Egyfajta hiányról énekel benne, „nyitva hagyva” az érzést, így sokan tudnak a dallal azonosulni. Az énekes egyébiránt teljesen elnyerte a zsűri bizalmát, ugyanis A Dal 2018 felfedezettje díjat is hazavihette.

Gergely első helyen, magas pontszámmal, összesen 47 ponttal jutott tovább a döntőbe, ahol hét másik produkció mellett fog színpadra állni. – Nagyon jól érzem magam, nagyon várom a szombatot. Olyan izgalom van bennem, mint amikor egy kisgyerek várja a december 24-ét, hogy vajon mit hoz a Jézuska a fa alá. Igazából nem készülök külön, de nagyon izgulok. Életérzésekből kell majd dolgozni, amiket akkor kell megteremteni – mondta el érdeklődésünkre Gergely a február 24-i döntővel kapcsolatban.

Együttes erővel szurkolnak

Szombaton tehát ismét szurkolhatunk a debreceni énekesért, bízva abban, hogy ő képviseli majd Magyarországot a lisszaboni rendezvényen. A döntő kapcsán már Facebook események is szerveződtek, így mind Debrecenben, mind pedig Kaposváron is verbuválódott olyan közösség, melyek együtt nézik majd meg a véghajrát.

Annyira aranyosak és annyira szép, hogy tudnak örülni más sikerének. Amikor ezt megtudtam, akkor kicsit könnybe lábadt a szemem.”

Kaposváron még csak fél éve vagyok, és már befogadtak, sokan szurkolnak nekem. Nagyon jó érzés – mondta Gergely.

Egy telefonról 20 SMS-t

A Dal döntőjében ezúttal más módon szavazhat a közönség, mint korábban. A produkciók után a zsűri értékeli majd a hallottakat és látottakat, ám csak ők akkor pontoznak, miután mind a nyolc döntős fellépett. A zsűri dönti el, ki lesz a legjobb négy előadó, a közönség pedig ezek után szállhat be a szavazásba. Miután eldőlt, mely négy produkció maradt mezőnyben, a nézők SMS-ben küldhetik el kedvencük sorszámát: Dánielfy Gergely esetén a 17-es számot küldjék a 06- 20/30/70 – 44-22-999-es alapdíjas telefonszámra – amennyiben a remények szerint, a debreceni énekest is a legjobb négyben köszönthetjük. Egy telefonról maximum 20 SMS-essel lehet szavazni. Voksolhatnak továbbá A Dal applikációján keresztül is, ám ez esetben telefononként mindössze egy alkalommal.

VK


Döntőbe jutottak

A Dal döntője szombat este 20.30-tól a Duna és a Duna World műsorán lesz látható, íme a döntősök névsora:

  1. AWS
  2. Dánielfy Gergely
  3. Heincz Gábor BIGA
  4. Horváth Tamás
  5. Király Viktor
  6. Leander Kills
  7. Süle Zsolt
  8. yesyes