Hanyatt-homlok menekülni kezdtek, amint meglátták a rendőröket

Hanyatt-homlok menekülni kezdtek, amint meglátták a rendőröket
© Fotó: police.hu
Debrecen – A debreceni rendőrök bíróság elé állítást javasolnak azon férfiak ellen, akik a gyanú szerint láncfűrész segítségével tizenkét akácfát vágtak ki, majd loptak el Dombostanyán.

A nyomozás adatai szerint 2016. január 12-én délután 2 óra körül egy erdész tájékoztatta a rendőröket arról, hogy a dombostanyai erdőben három férfi engedély nélkül vágja a fát.

A rendőrök azonnal a helyszínre mentek, ahol rajtakapták a tetteseket. A férfiak éppen egy láncfűrésszel kivágott fát döntöttek ki, majd azt a vállukra tették és elindultak vele a közeli földút irányába. Az egyenruhásokat meglátva azonban eldobták a fát és a fűrészt, és a többszöri rendőri felszólítás ellenére bemenekültek az erdőbe. A járőrök üldözőbe vették a három férfit, akiket körülbelül 100 méter után utolértek és elfogtak. A Debreceni Rendőrkapitányságra előállított helyi lakosokat a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták. A megalapozott gyanú szerint a 23 éves K. Krisztián, a 23 éves J. Endre és a 19 éves J. Ádám 12 darab akácfát vágott ki és tulajdonított el az erdőből.

A Debreceni Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a helyi lakosokkal szemben a lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást a napokban befejezte és a keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal megküldte az illetékes járási ügyészségnek.

– police.hu –
hirdetés