Hangszereket vettek kézbe

Bajnai Zsolt, Máté Lajos és Berényiné Szilaj Ilona a magnyitón
Bajnai Zsolt, Máté Lajos és Berényiné Szilaj Ilona a magnyitón - © Fotó: Berényi Viktória
Hajdúszoboszló – Három napon át a fürdőváros művelődési háza ad otthont a Hangszert a kézbe programsorozatnak.

A rendezvény olyan ingyenes országjáró hangszerkiállítás, hangszersimogató és könnyűzenei, népzenei, klasszikus zenei oktatási bemutató egyszerre, amely más-más városban irányítja a fiatal korosztályok figyelmét a zenélésre, a zenélés tanulásának lehetőségeire.

– Fontos, hogy a gyerekek már kicsi korukban megismerkedjenek a hangszerekkel, a zene világával. Egy ilyen alkalom akár el is indíthatja őket későbbi zenei pályájukon – emelte ki a rendezvény megnyitóján Máté Lajos önkormányzati képviselő.

Az országos programsorozat 27. állomása volt Hajdúszobosz­ló, ahol az interaktív hangszerkiállítás mellett rendhagyó énekórákon vehettek részt az érdeklődők. Itt bemutatták a különböző zenei műfajokban használt hangszerek fejlődésének történetét, az irányzatok és a stílusok sokszínűségét.

– A Hangszert a kézbe rendezvénysorozat célja, hogy minél több fiatal és kevésbé fiatal számára teremtse meg a hangszerek kipróbálásának a lehetőségét. A 2017. februári indulás óta 25 vidéki és két fővárosi helyszínen csaknem 72 ezer látogatót tudtunk rávenni arra, hogy hangszereket próbáljanak ki – hangsúlyozta Bajnai Zsolt, az országos zenei ismeretterjesztő program vezetője.

– Berényi Viktória –