Hangos ének az első „Béla néni” csikóversenyen

Akt.:
Hangos ének az első „Béla néni” csikóversenyen
© Fotó: Matey István
Balmazújváros – Színes programokkal várták a lovak szerelmeseit a hétvégén Balmazújvárosban.

Első alkalommal találkozhattunk a „Béla néni” néven meghirdetett országos csikóversennyel Balmazújvárosban. A szabadtéri rendezvényen a látogatók megismerhették a lovasok hagyományait, bemutatókat tekinthettek meg, emellett nótaénekesekkel együtt dúdolhattak.

1l2a1593Fotó: Matey István

Csikósok vidala

Molnár Beáta főszervező tavaly kapott egy meghívást Dabasra, ahol egy csodálatos találkozónak lehetett részese. Olyan hatással volt rá a rendezvény, hogy kedvet kapott maga is szervezni egy hasonló színes programmal tarkított, egész napos kikapcsolódást a városlakók számára.

– Nagyon megfogott a dabasi hangulat, ezért úgy gondoltam, hogy ezt szeretném városunkban is népszerűsíteni. Számtalan jelentkező volt a csikóversenyre és a főzőversenyre egyaránt, de sajnos nem mindenki tudott végül eljönni. Bízom benne, hogy jövőre is sikerül megrendezni a csikósok „viadalát”, mert szerintem nagyon látványos és sokakat vonz ez a fajta mutatvány – tudhattuk meg a főszervezőtől.

1l2a1705Fotó: Matey István

Rekordkísérlet

Az időjárás is a kíváncsiskodóknak kedvezett, a bemutatók mellett rönkhúzóversenyen is szurkolhattak a látogatók, betyárokkal fotózkodhattak, gyönyörű paripákat simogathattak.

– Nagyon örülünk, hogy ilyen szép időre esett ez a programokkal dúsított nap, de sajnos a magyar rekord megdöntése elmarad, hiszen kevesen vannak hozzá a lovasok. Remélem, hogy az elkövetkező években is ilyen sokan eljönnek, és sokkal több csikós fog majd részt venni a találkozón.

NE