Hanga győzelemre vezette a Vitoriát

Vitoria/Budapest – Hanga Ádám volt csapata, a Laboral Kutxa Vitoria egyik legjobbja a spanyol kosárlabda-bajnokság 21. fordulójában.

A baszk együttes 8544 néző előtt 107-77-re nyert a vendég Estudiantes ellen, a kezdőötösben pályára lépő magyar légiós 23 perc alatt 12 pontot és 3 lepattanót gyűjtött – hibátlan dobóteljesítménnyel, ugyanis sem duplát, sem triplát, sem büntetőt nem rontott. Az összesített egyéni statisztikákon alapuló VAL-értéke 18 lett, ezzel holtversenyben a csapata és egyben a mérkőzés leghasznosabb játékosának bizonyult.

“A Király Kupa-hétvége után folytatódott a bajnokság, ezúttal görög válogatottunk, Joannisz Burusszisz nélkül is simán nyertünk” – nyilatkozta az MTI-nek a 26 éves magyar kosaras, akinek együttese 17/4-es győzelmi mérleggel a liga negyedik helyén áll.

A hétközi Euroliga-fordulóban a Vitoria ugyancsak hazai pályán, 10 600 szurkoló előtt 71-65-re verte a litván Zalgiris Kaunast a top 16-ban, ezzel az F jelű nyolcas második helyén áll 6/2-es mutatóval. Hanga azon a meccsen 29 perc alatt 7 pontig és 5 lepattanóig jutott.

– MTI –