Helyi közélet

2008.11.01. 08:38

November 1-től fűtés a buszokon

<p>A HAON utánajárt, s megkérdezte az illetékeseket, mi alapján fűtenek a debreceni buszokon. „A Hajdú Volán Zrt-nél érvényben lévő belső szabályzat szerint a fűtési időszak november 1-jétől a következő év februárjának végéig tart."</p>

Panasz érkezett szerkesztőségünkbe, mely a buszok hőmérséklet-ingadozásra hívja fel figyelmünket. „Ha hideg van, akkor a buszon is az van, csak a szél nem fúj. Harmincadikán meg meleg volt odakint, a buszsofőr meg fűtött. A kabátba persze bemelegszik az ember a tíz-húsz perc utazás alatt. Mikor meg leszállunk, megfúj kicsit a szellő, aztán mehetünk a patikába. Kérdem én, hogy van ez? ”
HAON utánajárt, s megkérdezte az illetékeseket, mi alapján fűtenek a debreceni buszokon. „A Hajdú Volán Zrt-nél érvényben lévő belső szabályzat szerint a fűtési időszak november 1-jétől a következő év februárjának végéig tart, azonban ha azt a külső hőmérséklet indokolttá teszi, úgy előírásunk a dátum szerint meghatározott időintervallum rugalmas kezelésére is lehetőséget ad” –nyilatkozta Balogh Gyula, a Hajdú Volán forgalmi és marketing igazgatója.
Mint megtudtuk, a buszállomány 98 százaléka rendelkezik fűtési rendszerrel, mely szabályozható. Ezek különböző típusúak, így arra a kérdésre, hogy van-e meghatározott hőmérséklet a buszon, amit el kell érni, nemmel válaszolt. De hozzátette, hogy megpróbálják az igényeket kielégíteni.
„Sajnos azonban a helyi autóbusz-közlekedést jellemző megállóhely-távolságok nagyban megnehezítik az optimális hőmérséklet kialakítását, hiszen az átlagosan 3-500 méterre lévő megállókat járataink percenként, kétpercenként elérik, ahol a huzamosabb idejű ajtónyitás jelentős belső hőingadozást eredményez.” –mondta Balogh Gyula.
Mint kiderült, az utasnak lehetősége van jelezni a sofőrnek, hiszen úgy nyilatkozott az igazgató, hogy „A hűtő-fűtő berendezések rendeltetésszerű használatát munkatársaink időről időre ellenőrzik, ám természetesen utasaink segítő szándékú észrevételeit is figyelembe vesszük.”

B.Zs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában