Hanga Ádám remekelt az Euroligában

Vitoria/Budapest – Hanga Ádám remeklésével nyert a Laboral Kutxa Vitoria a férfi kosárlabda Euroliga top 16-jának nyitófordulójában.

A baszk együttes szerdán 89-68-ra győzött a litván Zalgiris Kaunas vendégeként, a kezdőötösben helyet kapott magyar légiós 38 perc alatt – azaz mindössze két percet pihenve – 7 pontot és 10 lepattanót gyűjtött. Az összesített egyéni statisztikákon alapuló VAL-értéke 25 lett, ezzel a mérkőzés legjobbja (MVP) volt.

“Győzelemmel kezdtük a top 16-ot az Euroligában, méghozzá Litvániában, telt ház előtt. Számos statisztikában karriercsúcsot értem el, én lettem a meccs MVP-je is” – mondta az MTI-nek a magyar kosaras, hozzátéve: közhely, de őt ennek ellenére csak a győzelem érdekli, és az, hogy sokat játszhatott.

“Ezúton szeretném megköszönni a szurkolóknak a buzdítást, nagyon sok szeretet kapok otthonról. Azon dolgozok, hogy tovább fejlődjek, boldog Újévet mindenkinek” – tette hozzá a 26 éves kosaras, aki főszereplő a klubja által az Euroliga top 16 beharangozójaként készített promóciós kisfilmben.

– MTI –További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek