Helyi közélet

2008.04.28. 21:13

Mit várnak hárman a leendő miniszterüktől

<p>Debrecen - El kell telni még két évnek, hogy ez a hisztéria alábbhagyjon. S ha közben sikerül élénkíteni a magyar gazdaságot is, akkor kedvezőbb irányt vehet az ország fejlődése - mondta Tutor Lóránt.</p>

– Bár egyelőre csak jelöltekről beszélhetünk, megkérdeztünk három hajdú-bihari szakembert, mit várnak az ágazatuk élére jelölt minisztertől.

Tutor Lóránt, a Dexium Kft. ügyvezetője ezt mondta: – Semmit nem várok, mert nincsenek illúzióim. A magyar gazdaság elrontott folyamatai egybeesetek a nemzetközi pénzpiaci krach-hal: az amerikai jelzáloghitel-bankok csődjével. Ez természetesen nem hatástalan az eupai gazdaságra, de jelentősen fel is fújták, aminek az a következménye, hogy a vállalkozók számára nagyon megdrágult a pénz. El kell telni még két évnek, hogy ez a hisztéria alábbhagyjon. S ha közben sikerül élénkíteni a magyar gazdaságot is, akkor kedvezőbb irányt vehet az ország fejlődése.

Csepura Olga az orvoskamara megyei területi szervezetének elnöke: – Azt várom az új egészségügyi minisztertől, hogy folyamatosan konzultáljon az orvosokkal. Az elődei idején ugyanis ebben volt a legnagyobb hiány. Ha a szakma kövzetlenül ismeri az elképzeléseket, akkor idejében véleményt tud mondani, illetve jelzi, mely területeken vannak megoldandó problémák. A biztonságos, nyugodt betegellátás feltételeinek a megteremtésére van szükség, s hogy stabilizálódjon az orvosok helyzete anyagilag és erkölcsileg is.
Zsák Ferenc, a Tiszántúli Természetvédők Társulatának elnöke: – Nagyon sajnálom, hogy Szabó Imre személyében nem szakmabeli az új miniszterjelölt. Így sokkal nehezebb lesz belerázódnia a dolgok menetébe, hiszen csak két év áll a rendelkezésére. Éppen emiatt nem sokat várok tőle. Mivel Fodor Gábornak a távozása előtt bőven adtunk munkát, ezért az utódjának nagyon sok dolga lesz. A poszt betöltésére Oláh Lajost vártam, aki – többek között az MSZP környezetvédelmi ügyvivőjeként – aktív munkát végez a környezetvédelem terén. Szerintem azonban vissza fog még jönni Fodor Gábor erre a posztra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában