Hamis számlák, feketén dolgozó sofőr, jelöletlen krumpli – Nagy NAV-fogás Debrecen mellett

Akt.:
Htonna jelöletlen burgonyát tárt fel az EKÁER-ellenőrzés Debrecen környékén
Htonna jelöletlen burgonyát tárt fel az EKÁER-ellenőrzés Debrecen környékén - © Fotó: NAV
Debrecen – A Nemzeti Adó-és Vámhivatal pénzügyőrei a 4-es számú főút pallagi szakaszán ellenőriztek egy teherautót, amely igazolatlan eredetű burgonyát szállított, és az EKÁER-be sem volt bejelentve.

A NAV pénzügyőrei a 4-es számú főúton ellenőriztek egy teherautót, mely 3000 kg burgonyát szállított. Kiderült, hogy a burgonya csomagolásán nem volt megjelölés vagy címke, ami a származását igazolná, így felmerült a gyanú a növényegészségügyi szabályokkal való visszaélésre, ezért a pénzügyőrök értesítették a kormányhivatal munkatársait.


Három tonna jelöletlen burgonyát tárt fel az EKÁER ellenőrzés Debrecen környékén

Fotó: NAV


Az ellenőrzés közben kiderült az is, hogy a sofőrt munkáltatója nem jelentette be, feketén foglalkoztatta. A kormányhivatal munkatársai megállapították, hogy a 3 tonna jelöletlen burgonya nem felel meg a minőségi előírásoknak, ismeretlen eredetűnek minősülnek, ezért a teljes szállítmány azonnali megsemmisítéséről döntöttek és eljárást indítottak a gazdálkodó ellen.

A pénzügyőrök adóigazgatási eljárást indítottak, a szállítmányt kíséret és felügyelet mellett megsemmisítették.

Az ellenőrzés során a NAV munkatársai olyan hamis készpénzfizetési számlákat is találtak, melyek olyan ügyleteket rögzítettek, amelyek nem valósultak meg, ezért a pénzügyőrök hamis magánokirat felhasználása miatt feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál.

– NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó-és Vámigazgatósága –

Címkék: , , , ,