Videó: hamis ruhákat találtak a pénzügyőrök Ártándnál

Akt.:
Videó: hamis ruhákat találtak a pénzügyőrök Ártándnál
© Fotó: NAV
Ártánd – A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Ártándnál több mint 9 millió forint értékű hamis ruházati terméket találtak egy kamionban. A ruhákat lefoglalták, az ügyben szerzői, vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése és iparjogvédelmi jogok megsértése miatt indult eljárás.

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatóságának járőrei közúti ellenőrzés során megállítottak Ártándnál egy tehergépkocsit, amely Törökország-Oroszország viszonylatban közlekedett. A járőrök szúrópróbaszerűen megvizsgálták a szállítmányt, melyben szerzői jog védelme alatt álló, hamis márkajelzéssel és felirattal ellátott ruhákat találtak. A Disney gyerekpólók mellett Armani, Jack&Jones és Levi Stauss nadrágok és farmerdzsekik is előkerültek. A sofőr elmondta, hogy nem volt tudomása arról, hogy az általa szállított ruházati termékek között védjegyoltalom alá eső termékek is vannak.

A pénzügyőrök a megközelítőleg 9 millió forint értékű hamis ruházati termékeket lefoglalták, és ismeretlen tettes ellen, szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése és iparjogvédelmi jogok megsértése miatt büntetőfeljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál.

– dr. Kiss Nóra –