Hamis okmányokkal akart Romániába menni egy iraki férfi

Ártánd – A Biharkeresztesi Határrendészeti Kirendeltség rendőrei elfogtak egy iraki állampolgárt az ártándi határon.

Ártánd Közúti Határátkelőhelyen 2015. május 18-án 1 óra 10 perckor kilépésre jelentkezett svéd forgalmi rendszámú gépjárművével egy 40 éves sofőr és utasa, egy 31 éves iraki férfi.

A határrendészeti kirendeltség útlevélkezelőjének gyanús lett a 40 éves férfi által ellenőrzésre átadott szlovén útlevél és vezetői engedély, amelyek a vizsgálat során hamisnak bizonyultak.

A férfi az intézkedés folyamán azt állította magáról, hogy szlovén állampolgár. A járőrök a gépjárművet, valamint a férfi ruházatát átvizsgálták, így további két, feltehetően hamis igazolványt találtak.

A rendőrök a gépjárművezetőt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt elfogták és előállították a Biharkeresztesi Rendőrőrsre, ahol megállapították róla, hogy valójában iraki állampolgár és hamis iratokkal akart átlépni a határon. A nyomozók a hamis iratokat lefoglalták, valamint gyanúsítottként hallgatták ki az iraki férfit, aki beismerte a bűncselekmény elkövetését. A biharkeresztesi rendőrök a gyanúsítottat bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására.

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság Biharkeresztesi Rendőrőrs a terhelttel szemben közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – igazságügyi okmányszakértő bevonásával – folytatja a nyomozást.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –