Hamis okiratokkal „operált” az elnök

Debrecen – Közérdekű munkavégzéssel büntetné a vádhatóság azt a 43 éves férfit, aki egy hajdú-bihari kistelepülés nemzetiségi önkormányzati elnökeként hamis átvételi elismervényeket használt egy diákbérletek megvásárlásával összefüggő támogatás kifizetéséhez.

A megyei főügyészség szerdai közlésében nem említette, hogy melyik település érintett. Mint írják, az önkormányzat a helyi képviselő-testület határozata alapján még a 2013/2014-es tanévben döntött bizonyos középiskolások egyszeri közlekedési támogatásáról, a feltételeknek 11-en feleltek meg.

A vádlott 2013 végén átadta a fiataloknak a pénz. Ők ennek tényét átvételi elismervényen aláírásukkal ugyan igazolták, de a dokumentumok egy kivételével nem voltak teljes körűek tartalmilag, ezért a férfi új papírokat készített, s nyolcra ráhamisította a diákok nevét. Ráadásul rávette 22 éves unokahúgát arra, hogy két középiskolás lány helyett ő írjon alá. Az ily módon készült hamis átvételi elismervényt a vádlott a kifizetések jogszerűségének igazolására benyújtotta a település polgármesteri hivatalába.

A büntetlen előéletű férfi és nő beismerő vallomást tett, utóbbit a vádhatóság próbára bocsátaná.

HBN
hirdetés