Hamis márkajelzésű ruhákat találtak egy szlovák kamionban Nagylaknál

Szeged, 2012. július 3., kedd (MTI) – Több ezer hamis márkajelzésű focimezt és egyéb ruházati terméket találtak egy szlovák kamionban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Nagylak térségében; az áru piaci értéke meghaladja a 30 millió forintot – közölte a NAV Dél-alföldi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóságának sajtófelelőse kedden az MTI-vel.

 

Némedi Varga Éva elmondta: a pénzügyőrök hétfőn közúti ellenőrzést tartottak, amelynek során megállítottak egy szlovák rendszámú teherjárművet. A sofőr által bemutatott okmányokból kiderült, hogy a jármű textilárut szállít Törökországból Szlovákiába.

A pénzügyőrök a jármű szigorított ellenőrzése során a rakományban 520 szerzői jog alatt álló Eb-focimezt és több mint 7 ezer, márkavédett jelzésű szabadidőruhát, farmernadrágot, alsónadrágot, férfiinget, pólót, sálat, övet találtak.

A szakértő előzetes véleménye szerint valamennyi focimez és a többi ruházati termék is hamisítvány.

A szállítmányt lefoglalták, a pénzügyi nyomozók ismeretlen tettes ellen szerzői jog megsértése, valamint áru hamis megjelölése bűntettének megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak.

 

 

bzz \ bám \ ppd

 

MTI

Címkék: