Hamis magánokirat felhasználása miatt emelt vádat az ügyészség

Hamis magánokirat felhasználása miatt emelt vádat az ügyészség
© Illusztráció: Pixabay
Hajdúböszörmény – A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt emelt vádat az ellen a hajdúnánási férfi ellen, aki nem fizette ki a sértetteknek címzett pénzösszeget, munkáltatója felé az általa a sértettek nevében aláírt bizonylatokkal számolt el – áll a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség közleményében.

A fiatal férfi 3 hónapja dolgozott kézbesítőként, majd 2018. február 19-én és február 20-án a nála lévő, két sértettnek szóló utalvány összegét nem fizette ki, a 28.200 Ft és a 12.370 Ft-tal a sajátjaként rendelkezett. A kifizetést igazoló utalványt a sértettek helyett és nevében aláírta, majd a hamis magánokiratokkal a munkáltatója felé elszámolt.

A vádlott által ellopott összegek a bűncselekményi értékhatárt nem érték el, ezért ellene tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt eljárás indult, melynek melyben őt az illetékes járásbíróság figyelmeztetésben részesítette.

A hamis magánokirat felhasználásának vétsége azonban bűncselekmények minősül, ezért ellene a Hajdúböszörményi Járási Ügyészség vádat emelt a Hajdúböszörményi Járásbíróságon. A vádiratban büntetővégzés meghozatalával próbára bocsátás intézkedés alkalmazását indítványozta.