Hamis jelentés Tatárszentgyörgyről – Népszabadság

Lényegében már befejeződött a romák elleni sorozattámadások nyomozása, a rendőrök várhatóan augusztusig átadják az ügyet vádemelési javaslattal a Pest Megyei Főügyészségnek – írja a Népszabadság.

A lap birtokába került közben egy olyan irat, amelyet az országos igazságügyi szakfelügyelő orvos írt a tatárszentgyörgyi kettős gyilkosság után a tiszti főorvosnak. A szakember lesújtó véleményt fogalmaz meg a helyszínen eljáró háziorvosról, aki először nem ismerte fel, hogy az apát és kisfiát meggyilkolták, hanem tűz és robbanás miatt bekövetkezett halált állapított meg.

 Az igazságügyi szakfelügyelő megfogalmazása szerint az ügyeletes orvos a szakma szabályait nem tartotta be. Az akkori szaktárca viszont később azt közölte, hogy az orvos a rá irányadó szakmai szabályok figyelembevételével, a hatályos jogszabályoknak megfelelően látta el a feladatát és ezt az országos igazságügyi szakfelügyelő véleménye is alátámasztotta. A lap megkeresésére sem az akkori igazságügyi kormányzat ille tékes sem a tisztiorvosi szolgálat nem kívánt reagálni.

– Független HÍrügynökség –