Videó: Nyolcmillió forint értékű hamis ruhát találtak Ártándnál

Akt.:
Videó: Nyolcmillió forint értékű hamis ruhát találtak Ártándnál
© Fotó: NAV
Ártánd – A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Ártándnál nyolcmillió forintot meghaladó értékű hamis ruhát találtak egy kamionban. A különféle márkajelzésű ruhákat a pénzügyőrök lefoglalták és eljárást indítottak.

A NAV pénzügyőrei Ártánd térségében közúti ellenőrzést tartottak, amikor megállítottak egy tehergépkocsit. A jármű – a vezetője által átadott fuvarokmányok alapján – Törökországból tartott Észtországba. A rakomány szúrópróbaszerű átvizsgálásakor szerzői jogvédelem alatt álló, hamis márkajelzéssel és felirattal ellátott ruhák kerültek elő. Gyermekruházat mellett (Frozen, Hello Kitty, Minnie Mouse) nadrágok és kabátok (Armani, Burberry és Lacoste) is voltak a szállítmányban. A sofőr elmondta, hogy nem volt tudomása arról, hogy védjegyoltalom alá eső termékeket is szállít.

A pénzügyőrök a nyolcmillió forintot meghaladó értékű hamis ruházati termékeket lefoglalták, és ismeretlen tettes ellen, szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése és iparjogvédelmi jogok megsértése miatt büntetőfeljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál.

Fotó: NAV Fotó: NAV ©

– NAV Észak-alföldi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatósága –

Címkék: , , , ,