Hamarosan nyílik a Borostyán Med-Hotel

Akt.:
Lassan végéhez ér a tamásipusztai szállodaépítés
Lassan végéhez ér a tamásipusztai szállodaépítés - © Fotó: Derencsényi István
Nyíradony – A hónap végére elkészül az új gyógy-mesekastély Nyíradony-Tamásipusztán. Ott jártunk.

A környezetbe szervesen illeszkedő, szokatlan stílusú, gyönyörű kastélyszerű épület várja hamarosan gyógyulni vágyó vendégeit a dombtetőn. Macskakő dísz­burkolat, kovácsoltvas és márvány kerítés, a bejárathoz vezető márványlépcső, középen szökőkút – mintha egy mesevilágba csöppentünk volna. A dombtetőn tizenhárom méter magasan van a földszint, pompázatos a kilátás. Belépve a kristálycsillárok és világítótestek állítják el a szavunkat és a méretében és megjelenésében impozáns kandalló, melynek látványát a hallból és a konferenciateremből egyaránt élvezhetjük.

Száztíz mázsa kilenc karátos kristályt építettünk be a világításra – nyilatkozott Boros József beruházó. A kristály harmonizáló-gyógyító hatásán kívül elképesztően szép fényáradatot biztosít.

Családi programok is

Gyógyászat, szépészet, rehabilitáció a profilja a Borostyán Med-Hotelnek, melynek neve egyrészt a tulajdonosra utal, másrészt a rengeteg borostyánra, melyet ezután ültetnek majd. Tíz orvosi rendelő a földszinten, két magas színvonalon felszerelt műtő a pincében, négyszáz négyzetméteres gyógyvizes medence, hatféle szauna, 360 négyzetméteres konferencia­teremként is használható étterem – mindez része a Borostyán Hotelnek.

Fotó: Derencsényi István Fotó: Derencsényi István ©

A szálloda mögött tó, közepén szigettel, kápolnával, hatalmas ős-égerfákkal; száz méterre a Hókuszpókusz kalandpark, játszóházak, télen-nyáron egyaránt használható felvonós sí, hófánk, és gokartpálya – nemcsak a gyógyulók, a családi programokat szervezők is megtalálják itt az örömöket.

Kalandok a gyerekeknek

– Igazán gondolunk a családokra is, aki gyógyulni jön, a családjával is jöhet. Amíg a papa szűrésen, a mama szépészeti beavatkozáson jár, addig a gyerekek szakemberek irányításával vehetnek részt kalandokban.

A beruházás az Észak-alföldi Operatív Program támogatásával valósult meg. Büszkék vagyunk a magas színvonalú orvosi diagnosztikai eszközökre (ultrahang, dexa, digitális röntgen, digitális mammográf), lézerszépészeti eszközeinkre, melyekkel arcfiatalító, zsírbontó, végleges szőrtelenítő, arcfeltöltő és még számos kezelést nyújtanak orvosaink, továbbá az itt elvégzésre kerülő vizsgálatok széles körére (komplett rákszűrés, komplex menedzser szűrés, belgyógyászati és sebészeti diagnosztika teljes területe) – zárta szavait Boros József.

X